Seimas nepritarė siūlymui riboti atsiskaitymus grynaisiais

Seimas nepritarė siūlymui įteisinti apribojimą atsiskaityti grynaisiais pinigais.

Seimo nariams nepasirodė priimtinas siūlymas riboti atsiskaitymus grynaisiais.<br>V.Balkūno nuotr.
Seimo nariams nepasirodė priimtinas siūlymas riboti atsiskaitymus grynaisiais.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 15, 2014, 6:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:53 PM

Antradienį už tokį Civilinio kodekso pakeitimo projektą po pateikimo balsavo tik 34 Seimo nariai, prieš buvo 5, susilaikė 40 parlamentarų. Nepritarus projektui po pateikimo, jis grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Civilinio kodekso pataisas pateikęs Finansų viceministras Vytautas Galvonas siūlė įteisinti apribojimą atsiskaityti pagal sandorius grynųjų pinigų sumomis, viršijančioms 10 tūkst. litų arba juos atitinkančią sumą užsienio valiuta.

Jis taip pat siūlė numatyti administracinę atsakomybę už atsiskaitymų, kitų mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimą.

Šiuo metu Civiliniame kodekse yra numatyta, kad „atsiskaitymai dalyvaujant fiziniams asmenims, kurie nesiverčia ūkine komercine veikla, gali būti atliekami grynaisiais pinigais neribojant sumos, arba negrynaisiais pinigais“; „atsiskaitymai tarp juridinių asmenų, taip pat atsiskaitymai dalyvaujant fiziniams asmenims, užsiimantiems ūkine komercine veikla, vykdomi negrynaisiais pinigais, o įstatymų nustatytais atvejais ir tvarka – ir grynaisiais pinigais“; „atsiskaitymas negrynaisiais pinigais atliekamas per bankus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.