Estijos premjerui norėtųsi vykti į Lietuvą nekeičiant valiutos

Anot T. Rovaiso, Lietuva greitai turėtų pajusti euro privalumus.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 21, 2014, 1:41 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:45 PM

Pasak politiko, jo šalyje tiek vietos gyventojų pasitikėjimas euru, tiek užsienio investuotojų požiūris stipriai pasikeitė į gerąją pusę.

„Labai didžiuojuosi, kad Lietuva jau greitai įsives eurą. Pats, kai Estija įsivedė eurą, buvau Estijos Parlamento Finansų komiteto pirmininkas. (...) Mes esame panašioje situacijoje. Lietuva šiuo metu atitinka visus kriterijus“, - sakė jis.

Anot T. Rovaiso, Lietuva greitai turėtų pajusti euro privalumus.

„Šiandien labai daug estų palaiko eurą. Jie supranta, kad tai yra labai teigiamas pokytis“, - sakė jis.

T. Rovaiso teigimu, įsivedus eurą pasikeis ir investuotojų požiūris į šalį, kadangi ne visi šiuo metu supranta ekonominę situaciją Lietuvą, o euras - patikimos finansinės padėties garantas.

„Lietuvos litas yra labai stipri valiuta. Aš pats juo pasitikiu. Taip pat buvo ir su Estijos krona, kuri irgi buvo stipri. Tačiau problemų kėlė tai, kad potencialūs investuotojai iš tolimesnių valstybių nebuvo tokie tikri. Kai mes įsivedėme eurą, investuotojų pasitikėjimas tuoj pat pakilo. (...) Be abejo, būtų labai malonu keliauti į Lietuvą nekeičiant pinigų. Taip pat bus ir jums, kai norėsite keliauti į Latviją ar Estiją“, - sėkmės Lietuvai įsivedant bendrą Europos Sąjungos valiutą linkėjo Estijos Premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.