Pasiūlė, kaip padalinti bendrą bičiulių sąskaitą

Leidžiant laiką kompanijoje neretai tenka sukti galvą, kaip pasidalinti bendrą sąskaitą ir atsiskaityti tarpusavyje. Sumokėjus kelis eurus už draugą, jie ne visuomet grįžta  atgal į piniginę. Šalies gyventojų nuomonės apklausa parodė, kad su smulkiomis negrąžintomis skolomis yra susidūręs kas antras gyventojas ‒ dažniausiai nedidelės sumos tiesiog pamirštamos kaip nereikšmingos.

Pasidalinti sąskaitą ne visada būna taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.<br>123rf nuotr.
Pasidalinti sąskaitą ne visada būna taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2015, 12:07 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:28 AM

Swedbank“ išmanioji programėlė nuo šiol leis telefonu paprašyti draugo, kad šis pervestų pinigų vos keliais mygtuko paspaudimais.

„Anksčiau paprašius draugo, kad pervestų pinigų, jam reikėdavo žinoti sąskaitos numerį, prisijungti prie interneto banko, užpildyti visą reikiamą pervedimo informaciją. Tai užtrukdavo ir apsunkindavo tarpusavio pervedimus. Nuo šiol naudojantis banko išmaniąja programėle draugui galima nusiųsti nuorodą į jau suformuotą pervedimą, o pinigai pervedami vos tik patvirtinus ją išmaniajame telefone“, – sako „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Loreta Lapinskaitė.

Nepatogu atiduoti

Apklausos rezultatai rodo, kad priežastys, kodėl nedidelės sumos neatiduodamos iš karto, gali būti labai praktiškos. Kas antras gyventojas teigia, kad dėl mažos sumos dažnai nenori gaišti laiko pervedimams internetu. „Dėl kelių eurų jungtis prie interneto banko ir surinkti pervedimo duomenis žmonėms atrodo neverta. Tačiau su grynaisiais taip pat nėra patogiau – daugiau nei 40 proc. sako, kad situaciją apsunkina tai, kad reikia turėti tikslią grynųjų sumą. Dėl to neretai grąžinti 20 eurų gali būti paprasčiau nei atiduoti pusantro euro“, ‒ komentuoja L.Lapinskaitė.

Supaprastins ir atpigins tarpusavio pervedimus

Apklausos duomenimis, net 79 proc. gyventojų mano, kad smulkias sumas reikia grąžinti iš karto, nes vėliau jos pasimiršta kaip nereikšmingos. „Swedbank“ išmanioji programėlė leidžia atsiskaityti tarpusavyje už bendrą sąskaitą vos tik ją apmokėjus. Tereikia programėlėje surinkti sumą ir draugas SMS arba el. paštu gaus nuorodą į jau suformuotą pervedimą, kurį teliks  patvirtinti išmaniajame telefone.

„Panašiu principu veikia apmokėjimas už prekes elektroninėse parduotuvėse – pirkėjui nereikia surinkti sąskaitos numerio, gavėjo rekvizitų, sumos ir paskirties. Pakanka tik patvirtinti jau suformuotą pervedimą“, – komentuoja „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė.

Naujojoje programėlės versijoje, be paslaugos „Gauti“, atsirado ir patobulinta funkcija „Siųsti“, leidžianti greitai pervesti pinigų žmonėms iš savo gavėjų sąrašo. Tuo atveju, jei suma neviršija 15 eurų, pervedant pinigus nereikia įvedinėti jokių prisijungimo ir patvirtinimo kodų. Tokie smulkūs pervedimai tarp „Swedbank“ klientų programėlėje kainuoja 0,07 euro – tai trigubai mažiau nei standartinis interneto banko įkainis.

„Swedbank“ programėlė veikia išmaniuosiuose telefonuose su „Android“ arba „iOS“ operacinėmis sistemomis. Programėlę ir jos atnaujinimus galima nemokamai atsisiųsti iš interneto parduotuvių „Google play“ ir „AppStore“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.