Per Jonines lietuviai sukerta šimtus tonų šašlykų

Šiemet Joninių šventė, įsiterpusi viduryje savaitės, koregavo ne tik gyventojų, bet ir prekybininkų planus. Dauguma žmonių šventei apsipirko praėjusį savaitgalį, tad išvakarėse į parduotuves jų užsuko gerokai mažiau. Tačiau rengdamiesi trumpiausiai metų nakčiai žmonės iš anksto pasirūpino ir paukštiena ar kiaulienos sprandine šašlykams. Vos viename iš keturių prekybos tinklų mėsos buvo nupirkta net 60 tonų.

60 tonų šašlykų. Rengdamiesi Joninėms, tiek mėsos žmonės nupirko vien tik „Maxima“ tinklo parduotuvėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
60 tonų šašlykų. Rengdamiesi Joninėms, tiek mėsos žmonės nupirko vien tik „Maxima“ tinklo parduotuvėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jovita Sukackaitė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Jun 24, 2015, 11:35 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 3:37 PM

„Šią dieną švenčiam labai gausiai, nes pas mus šeimoje daug Jonų: pats esu Jonas, tėvas Jonas, taigi labai džiaugsmingai švenčiam tą dieną. Į kainas nežiūrim – imam tai, kas patinka, nes taip būna vieną kartą per metus“, – pasakojo pirkėjas Jonas.

Prekybininkai sakė, kad tie pirkėjai, kurie iš anksto ruošiasi švęsti Jonines, apsipirko jau praėjusį savaitgalį.

Joninės yra viduryje savaitės, tad pardavimai įprasti, kaip ir kasdienę vasaros dieną. Galbūt labiau Jonines jaučiame ir žmonės daugiau perka, kai jos būna arčiau savaitgalio – penktadienį arba pirmadienį. Šiais metais beveik nejautėme pokyčių“, – pasakojo „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

Vis dėlto tie, kurie Jonines paminėjo, perka daugiau sveikesnio maisto. Pasak prekybininkų, žmonės dažniau pirko žalių produktų ir gamino patys – visam maistui išleido apie 30 eurų. Jeigu pirko alkoholio, prekių krepšelis buvo brangesnis.

„Krepšelis buvo gana panašus, kaip ir praėjusiais metais: jame buvo daug daržovių, vaisių.

Taip pat, žinoma, buvo perkama mėsos. Paskaičiavome, kad mūsų klientai vidutiniškai vien šašlyko nupirko apie 60 tonų“, – sakė „Maxima“ komunikacijos vadybininkė Milda Januškevičienė.

Per Jonines padidėjo ir vaisvandenių pardavimas. Pernai vienas iš prekybos tinklų vien tik vandens pardavė beveik pusę tonos. Gausiai buvo perkama ir sezoninių vaisių – arbūzų, melionų ir nektarinų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai