JAV centrinis bankas: būkite kantrūs prieš palūkanų didinimą

JAV federalinio atsargų

Daugiausiai vilčių dėl vidaus ekonomikos stiprumo J. Williamsas deda į vartojimą ir verslininkų išlaidas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiausiai vilčių dėl vidaus ekonomikos stiprumo J. Williamsas deda į vartojimą ir verslininkų išlaidas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 21, 2015, 3:41 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:07 PM

Tokie pasauliniai pokyčiai kaip nuosmukis Kinijoje ar lėtas augimas Europoje, Kanadoje ir Meksikoje sukėlė „rimtą priešpriešinį vėją mūsų pateiktoms augimo prognozėms ir stumtelėjo žemyn infliacijos lygį“, – sakė J. Williamsas interviu kanalui „Fox News“.

Jis atrodo susirūpinęs dėl JAV darbo rinkos situacijos ir pažymi, kad istoriškai žemi užimtumo rodikliai daugiausiai susidarė į pensiją pasitraukus pokario „kūdikių bumo“ kartai. J. Williamsas tikisi pamatyti darbo rinkos situacijos, nedarbo lygio ir atlyginimų srities pagerėjimą, nes regiono ekonomikos padangės ir toliau švinta.

Jis teigia, kad ankstesnių ūkio plėtros atsigavimo laikotarpių metu ekonomika privalėjo pasiekti „beveik visą ankstesnę savo galią“ ir tik tuomet kildavo atlyginimai. „Manau, kad tokią ribą priėjome ir dabar, – svarsto jis. – Stebėsime didesnius darbo užmokesčio pakilimus per kelerius ateinančius metus – šie prisidės prie infliacijos lygio kilstelėjimo iki 2 proc. ribos“.

Daugiausiai vilčių dėl vidaus ekonomikos stiprumo J. Williamsas deda į vartojimą ir verslininkų išlaidas, kurias vadina kylant „labai gera trajektorija“.

Jis nurodo, kad pastarasis JAV federalinio atsargų banko sprendimas nedidinti bazinės palūkanų normos atspindi vidaus ir užsienio rinkose susidariusias tendencijas, ir ragina pasitekti daugiau kantrybės ir sulaukti naujųjų duomenų.

„Bandome subalansuoti įvairias aplinkybes, priimti tinkamą sprendimą, tačiau pats palaikau ketinimus apsišarvuoti kantrybe, sukaupti kiek daugiau duomenų, susidaryti kiek aiškesnį vaizdą, kur atsidūrėme ir kurlink juda mūsų ekonomika; tik tada inicijuokime pirmąjį normų didinimą“, -sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.