Skolų nurašymo sistema įšaldė sąskaitas

Rugsėjo viduryje pradėjusios

Skolininkas už kiekvieną kredito įstaigos vykdytą PLAIS piniginių lėšų nurašymo nurodymą turės mokėti PLAIS palaikymo mokestį.<br>D.Umbraso nuotr.
Skolininkas už kiekvieną kredito įstaigos vykdytą PLAIS piniginių lėšų nurašymo nurodymą turės mokėti PLAIS palaikymo mokestį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2015, 9:30 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 10:12 PM

Bendrovės „Verslo tiltas“ direktorius Virgilijus Puišys dienraščiui sakė, kad jo įmonės banko sąskaitos areštuotos jau 10 dienų, nors visose yra pakankamai pinigų skoloms nurašyti.

Valstybinės mokesčių inspekcijos komunikacijos vadovas Darius Buta teigė, kad šiuo metu skiriamas ypatingas dėmesys skubiam lėšų grąžinimui, jei dėl PLAIS buvo nurašytos dvigubos sumos. Anot jo, šiuo metu esama apie 130 nustatytų dvigubo nurašymo atvejų.

Skolininkas už kiekvieną kredito įstaigos vykdytą PLAIS piniginių lėšų nurašymo nurodymą turės mokėti PLAIS palaikymo mokestį. Iki 2015 metų spalio 31 dienos bus taikomas 0,01 euro dydžio palaikymo mokestis, o nuo lapkričio 1 dienos – 1,02 euro. Mokestis galioja iki kitų metų liepos 31 dienos.

Naudojantis naujai sukurta sistema bus galima nurašyti skolininkų lėšas ir iš sąskaitų, esančių kredito unijose. Nurašymo nurodymus sistemai teikia Valstybinė mokesčių inspekcija, Lietuvos muitinė, „Sodra“ bei antstoliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.