Kone pusė gyventojų guodžiasi – jų piniginės tuštėja

Beveik keturi iš dešimties apklaustų šalies gyventojų teigia, kad per pastaruosius du mėnesius jų šeimos ir šalies ekonominė būklė pablogėjo. Apie teigiamus finansinius poslinkius prabyla tik kas dešimtas pilietis.

Pagerėjimą šeimos finansų srityje teigė pajutę 11 proc. respondentų – 1 proc. punktu daugiau nei liepą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pagerėjimą šeimos finansų srityje teigė pajutę 11 proc. respondentų – 1 proc. punktu daugiau nei liepą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2015, 9:44 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 5:05 PM

Paskutinį vasaros mėnesį 12 proc. respondentų teigė, kad per pastaruosius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo. Tiek pat gyventojų pagerėjimą įžvelgė ir liepą, taip pat ir 2014 m. rugpjūtį, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 28-rugsėjo 10 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atlikta sociologinė apklausa.

Kad ekonominė situacija Lietuvoje iš esmės nepasikeitė, šių metų rugpjūtį teigė 46 proc. gyventojų. Tuo tarpu pablogėjimą per pastaruosius du mėnesius teigė įžvelgę 38 proc. respondentų – 2 proc. punktais mažiau nei liepą ir 6 proc. punktais mažiau nei pernai rugpjūtį.

Pagerėjimą šeimos finansų srityje teigė pajutę 11 proc. respondentų – 1 proc. punktu daugiau nei liepą ir 2 proc. punktais daugiau nei pernai rugpjūtį. Kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pablogėjo, rugpjūtį pastebėjo 39 proc. respondentų. Per mėnesį teigiančių, kad gyvena blogiau, skaičius padidėjo 1 proc. punktu, o 2014 m. rugpjūtį tokių respondentų buvo 33 proc.

Ekonomine padėtimi šeimoje ir šalyje dažniau už kitus nepatenkinti vyresni nei 50-ties metų respondentai, taip pat provincijos gyventojai, tautinių mažumų atstovai ir asmenys, kurių bendros šeimos pajamos per mėnesį nesiekia 450 eurų.

Ekonominės padėties pagerėjimą šalyje dažniau linkę įžvelgti 30-49 metų apklaustieji, taip pat asmenys su aukštuoju išsilavinimu ir 800 eurų per mėnesį viršijančiomis šeimos pajamomis. Apie šalies ekonomiką palankiau taip pat atsiliepia dešiniųjų pažiūrų piliečiai ir valstybinio sektoriaus tarnautojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.