Pavydu: geriausi IT specialistai uždirba ir 3 tūkst. eurų

Informacinių technologijų (IT)

IT specialistų vidutinis darbo užmokestis yra maždaug 1,023 tūkst. eurai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
IT specialistų vidutinis darbo užmokestis yra maždaug 1,023 tūkst. eurai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2015, 8:37 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 5:05 PM

Lygindami juos su skurdžiais visos Lietuvos darbo rinkos atlyginimais darbdaviai nenori mokėti dar daugiau, todėl konkuruojančios stambios užsienio kompanijos ieško kitų būdų, kaip pervilioti vienoms iš kitų gabiausius specialistus. Skubant parengti darbo rinkai daugiau talentų, kyla naujos profesinio mokymo iniciatyvos, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Išeikvoti ištekliai“, – taip situaciją dienraščiui apibūdino internetinės personalo atrankos bendrovės „CV-Online“ rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė. Ji pažymėjo, kad IT specialistų rinka nėra greitai atsinaujinanti, todėl jau kelerius metus jaučiamas šių darbuotojų stygius.

„CV-Online“ duomenimis, IT specialistų vidutinis darbo užmokestis yra maždaug 1,023 tūkst. eurai, maksimalus – 3,6 tūkst. eurų. Programuotojų algų vidurkis siekia apie 1 tūkst. eurų, o dažniausiai pasitaikantis maksimalus atlyginimas – 2,6 tūkst. eurų.

Asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka patvirtino, kad vyksta talentų medžioklė, rinka įtempta, todėl iniciatyvos ją papildyti naujais specialistais labai svarbios. Jis paneigė kalbas, kad stambios kompanijos orientuojasi vien į aukštąjį universitetinį išsilavinimą turinčius specialistus. Esą joms svarbiausia- darbuotojo žinios ir įgūdžiai. P.Vertelka taip pat sakė nemanantis, kad dėl didėjančios konkurencijos Lietuva gali prarasti savo pozicijas užsienio investuotojams renkantis šalis plėstis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.