Ruošiatės į krautuvę? Keli punktai, kaip apsipirkti ir sutaupyti

Maistui daugelis kas mėnesį išleidžiame didžiąją dalį savo pajamų. Tačiau nejaučiame to taip skausmingai, kaip, pavyzdžiui, nuomos mokesčio, paskolos grąžinimo, įmokos už automobilį ar mokesčių už komunalines paslaugas. Taip yra todėl, kad maisto produktus perkame dažnai ir palyginti nedideliais kiekiais.

Jei neplanuojate pirkti nieko sunkaus, rinkitės krepšelį, o ne erdvų vežimėlį.<br>V.Balkūno nuotr.
Jei neplanuojate pirkti nieko sunkaus, rinkitės krepšelį, o ne erdvų vežimėlį.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 2:40 AM

Ir vis dėlto daugiau nei pusę uždirbamų pinigų sudarančias išlaidas reikėtų vertinti atsakingai.

Finansų konsultacijų įmonės „M Capital“ direktorius, finansų ir pardavimų specialistas Arnas Markevičius dalijasi patarimais, leisiančiais be didelių pastangų ir neatsisakant mėgstamų produktų per metus sutaupyti tiek, kiek kainuoja šeimos atostogos.

Pirmoji taisyklė. Pirkite tik pagal iš anksto susidarytą pirkinių sąrašą. Jei nespėjote susidaryti jo namie, susidarykite bent jau mintyse pakeliui į parduotuvę. Taip išvengsite visų nereikalingų pirkinių ir sutaupysite. Prie šio sąrašo galite pridėti ir prekes, kurias pirktumėte, jei joms būtų taikomos nuolaidos.

Antroji taisyklė. Jei neplanuojate pirkti nieko sunkaus, rinkitės krepšelį, o ne erdvų vežimėlį – jis prisipildys greičiau, o prie žemės traukiantis svoris neleis prisikrauti pernelyg daug. Ši priemonė sutaupys itin didelę dalį bereikalingų jūsų išlaidų.

Trečioji taisyklė. Pirkite daiktus tuomet, kai jums jų nereikia. Ši taisyklė skamba keistokai, bet tik racionaliai vertindami pirkinius, išvengsite bereikalingų išlaidų. Pavyzdžiui, maistą pirkite būdami pavalgę – tuomet kiekvienas parduotuvėje matomas produktas neatrodys be galo viliojantis ir reikalingas.

Ketvirtoji taisyklė. Jei apsiperkate mažose parduotuvėse, ypač – regionuose, nevenkite pasiteirauti nuolaidos. Daugelis pirkėjų vengia tai daryti, jausdamiesi nepatogiai, tuo tarpu pasiturintys pirkėjai įpratę ypatingų sąlygų bei nuolaidų reikalauti visur. Nemenka tikimybė, kad pasiteiravę, kiek prekė kainuotų su nuolaida, įsigysite ją 5-10 proc. pigiau.

Penktoji taisyklė. Apsipirkite rečiau. Kaskart užsukę į parduotuvę neišvengiamai įsigysite ką nors, kas jums iš tiesų nėra reikalinga: šokolado, papildomą kepalą duonos ar pakelį bulvių traškučių. Kuo rečiau užsuksite į parduotuvę, tuo mažiau atsitiktinių pirkinių atsidurs jūsų namuose, vadinasi, tuo mažiau pinigų išleisite. Planuokite apsipirkimus kartą ar kelis per savaitę – pagal jūsų šeimos poreikius. Tačiau norėdami sutaupyti neikite į parduotuvę kasdien. Šią problemą taip pat išsprendžia ir apsipirkimas internetu.

Yra daugybė kitų būdų, kuriais prekeiviai skatina jus įsigyti kuo daugiau pirkinių. Norint sutaupyti, jų galima nesunkiai išvengti. Pavyzdžiui, apsipirkite klausydamiesi muzikos ausinėse – prekybos centruose neretai skamba lėtesnio ritmo muzika, skatinanti ir jus apsipirkti lėčiau bei nusipirkti daugiau. Nepamirškite apžiūrėti produktų žemiausiose ir viršutinėse lentynose – paprastai jie kainuoja mažiau, nei išrikiuotieji jūsų akių lygyje.

Visi šie būdai leis jums sutaupyti mažiausiai 100 eurų kiekvieną mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.