Vyriausybė apsisprendė dėl progresinių mokesčių

Darbo pajamos Lietuvoje jau dabar yra per stipriai apmokestintos, tad didinti mokestinės naštos darbo pajamoms negalima, teigė premjeras Algirdas Butkevičius, kalbėdamas apie Vyriausybės sprendimą nepritarti siūlymui dėl progresinių mokesčių.

Vyriausybės posėdyje trečiadienį nepritarta siūlymui nustatyti progresinius gyventojų pajamų mokesčio tarifus.<br>J.Butkutės nuotr.
Vyriausybės posėdyje trečiadienį nepritarta siūlymui nustatyti progresinius gyventojų pajamų mokesčio tarifus.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2015, 10:20 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 5:02 PM

„Esame pasirinkę kitą progresyvumo kelią. Mes didiname neapmokestinamųjų pajamų dydį nuo 166 iki 200 eurų pirmiausia tiems darbuotojams, kurių pajamos siekia iki 923 eurų, taip pat nuo 60 iki 120 eurų šeimoms, auginančioms vaikus. Šitas progresyvumas yra daug teisingesnis negu kitas, pasiūlytas kitų Seimo narių“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Pasak premjero, jeigu būtų pritarta kitam variantui, reikėtų peržiūrėti visą mokesčių sistemą ir įvertinti pasekmes nacionalinio biudžeto pajamų surinkimui. Tai esą turėtų būti daroma ne tada, kai jau paruošti ir Seimui pristatyti biudžetai.

„Mūsų darbo pajamos yra per stipriai apmokestintos ir mes negalime didinti mokestinės naštos darbo pajamoms. Visi tokie pasiūlymai, kurie virstų tam tikrais sprendimais, turi būti analizuojami bendroje mokesčių sistemoje ir tai turi būti daroma ne tada, kai jau paruošti ir pristatyti Seimui biudžetai, nes tokiu atveju reikėtų juos visus vėl peržiūrėti: socialinio draudimo, privalomojo sveikatos draudimo fondo ir taip pat nacionalinio biudžeto projektus“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Vyriausybės posėdyje trečiadienį nepritarta siūlymui nustatyti progresinius gyventojų pajamų mokesčio tarifus. Vyriausybės nuomone, dėl taikomo diferencijuoto neapmokestinamojo pajamų dydžio gyventojų pajamų apmokestinimo sistema jau dabar yra progresinė. Mokesčių sistemos progresyvumas taip pat užtikrinamas plečiant kapitalo pajamų, dominuojančių aukštas pajamas gaunančių gyventojų grupėje, apmokestinimą bei apmokestinant gyventojų nekilnojamąjį turtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.