„PayPal“ registracija atidedama: VMI turės dar padirbėti

Pirmadienį buvo paskelbta, kad iki šių metų gegužės 2 dienos visi „PayPal“ ar kitų užsienio sąskaitų savininkai privalo apie tai pranešti Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI).

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) komunikacijos vadovas Darius Buta teigia, kad dėl užsienio sąskaitų apmokestinimo gauta daug klausimų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) komunikacijos vadovas Darius Buta teigia, kad dėl užsienio sąskaitų apmokestinimo gauta daug klausimų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
VMI paruošė jau atitinkamus dokumentus ir išsiuntė juos į Finansų ministeriją.<br>D.Umbraso nuotr.
VMI paruošė jau atitinkamus dokumentus ir išsiuntė juos į Finansų ministeriją.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Rancaitė

Mar 22, 2016, 9:01 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:12 AM

To nepadariusiems asmenis grės baudos nuo 300 iki 560 eurų.

Kaip vakar jau rašė lrytas.lt, žmonėms dėl įvedamos naujovės kilo daugybė klausimų. Jiems neaišku, kaip tiksliai vyks registracija, kaip registruoti sąskaitą, neturinčią numerio, ar visi šalies piliečiai turi tai padaryti ir kas iš viso bus laikoma užsienio sąskaita.

Šiandien VMI savo poziciją ir registacijos tvarką galimai pakeis.

VMI komunikacijos vadovas Darius Buta teigė, kad dėl užsienio sąskaitų apmokestinimo gauta daug klausimų.

„Mes irgi gavome daug klausimų dėl praktinių situacijų, kurios nėra apibrėžtos taisyklėse. Šiuo metu yra svarstomi keli  variantai: vienas apie tai, kad taisyklės bus koreguojamos, o kitas variantas, kaip ten ką galima būtų deklaruoti, nes iš tikrųjų yra tokių situacijų, kai žmogus turi sąskaitą, kurios niekada nenaudoja, tad klausimas – ar turi deklaruoti. Aš įsivaizduoju, kad neturi, jeigu nenaudoja, bet taisyklėse tai nėra numatyta“, – sakė D.Buta.

„Kyla daug klausimų, ką reikia deklaruoti, visi praktiniai dalykai pastaruoju metu itin aktualūs. Mokesčių inspekcija turi reaguoti į mokesčių mokėtojų, verslo ir gyventojų komentarus. Labai tikiuosi, kad netrukus Mokesčių inspekcija paaiškins, ką reikia daryti, ar apskritai reikia daryti, o gal tiesiog reikia palaukti, kol VMI suformuos aiškią poziciją“, – sakė D.Buta.

D.Buta informavo, kad VMI paruošė jau atitinkamus dokumentus ir išsiuntė juos į Finansų ministeriją. Šiuo metu laukiama galutinio finansų ministro sprendimo.

Finansų ministras nurodė VMI koreguoti taisykles 

Finansų ministras Rimantas Šadžius šiandien nurodė VMI koreguoti taisykles, kurios numato prievolę ir terminus Lietuvos gyventojams teikti informaciją VMI apie elektronines bei užsienio kredito įstaigose atidarytas ir uždarytas sąskaitas.

„Akivaizdu, kad dabar galiojantys reikalavimai yra sunkiai suprantami mokesčių mokėtojams ir kai kada pertekliniai. Todėl, įvertindamas susidariusią padėtį, nurodžiau Valstybinei mokesčių inspekcijai atidėti elektroninių sąskaitų deklaravimo terminus, pakoreguoti taisykles dėl elektroninių sąskaitų deklaravimo ir tinkamai išaiškinti gyventojams šių taisyklių praktinį taikymą“, ‒ pabrėžia finansų ministras Rimantas Šadžius.

VMI pavesta, įvertinus visuomenės pastabas, pateiktus pavyzdžius, konkrečias praktines situacijas, pakeisti formos pildymo ir pateikimo taisykles bei iki metų pabaigos atidėti iš gyventojų reikalaujamos informacijos pateikimo terminus. 

Atsidarė sąskaitą ir pamiršo

„VMI supranta, kad yra žmonių, kurie atsidarė elektroninę sąskaitą vienam pirkiniui ir po to ją užmiršo. Taip pat yra automatiškai virtualią sąskaitą gaunančių gyventojų, prisiregistravusių vienoje ar kitoje elektroninėje platformoje, tačiau niekada tų sąskaitų nenaudojusių. Taisyklėse ir paaiškinimuose turėtų būti numatyta kuo daugiau praktinių situacijų, kurias kartu su mokesčių mokėtojais bandysime numatyti“, – pranešime spaudai sakė VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė. 

Ji pažymėjo, kad deklaravimo termino „nukėlimas“ valstybės pajamoms įtakos neturės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.