Narkotikų prekeiviai iškasė 380 m tunelį, kuris vedė į restoraną

JAV policija aptiko pasienyje su Meksika 380 metrų ilgio tunelį, praneša „NBC News“. Požeminis praėjimas prasideda viename iš JAV Kaleksiko miesto (Kalifornija) namų ir baigiasi Meksikos Meksikalio miesto restorane.

Pasak policijos, tunelis pradėtas naudoti šių metų vasario pabaigoje. Apieškojus aptikta daugiau nei 612 kilogramų marihuanos. Jos kaina yra maždaug 6 mln. dolerių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak policijos, tunelis pradėtas naudoti šių metų vasario pabaigoje. Apieškojus aptikta daugiau nei 612 kilogramų marihuanos. Jos kaina yra maždaug 6 mln. dolerių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 11:30 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:00 PM

Pasak policijos, tunelis pradėtas naudoti šių metų vasario pabaigoje. Apieškojus aptikta daugiau nei 612 kilogramų marihuanos. Jos kaina yra maždaug 6 mln. dolerių.

Per reidą policijos pareigūnams pavyko sulaikyti du vyrus, Joelą Duarte Mediną ir Manuelį Gallegosą Jiminezą, kurie buvo name. Vėliau Arizonoje, įtariant dalyvavus nusikaltime, buvo sulaikytos dvi moterys: Marcia Manuela Duarte ir jos motina Eva Duarte Medina.Visa ketveriukė areštuota.

2015 metų sausio mėnesį policija aptiko marihuanos plantaciją Amerikos San Diego (Kalifornijos valstija) baldų parduotuvėje. Paaiškėjo, kad prisidengus pardutuvės iškaba „Furniture & More“ (Baldai ir kitos prekės) pastate buvo auginamos kanapės, o visas ūkis įvertintas 2 mln. dolerių.

2012 metų liepos mėnesį Meksikos kariškiai pasienyje su JAV aptiko tunelį, naudojamą narkotikams gabenti. Požeminis praėjimas jungė Meksikos San Luis Rio Colorado mieste stovintį pastatą, kuriame netrukus turėjo būti atidaryta išvalyto vandens parduotuvė, su veikiančia parduotuve San Luiso mieste Arizonos valstijoje.

Maždaug 20 metrų gylyje nuo žemės paviršiaus iškasto tunelio ilgis buvo 230 metrų.

2011 metų lapkričio mėnesį policija aptiko didelį tunelį, kuris jungė JAV Kalifornijos valstiją su Meksikos Žemutinės Kalifornijos (isp. Baja California) valstija. Ir dar buvo rasta ne mažiau kaip 15 tonų marihuanos, ant daugelio marihuanos pakuočių puikavosi logotipas „Captain America“ (Kapitonas Amerika – komiksų superherojus. – Red.). Požeminiame praėjime buvo įrengti vėdinimo ir elektros įrenginiai, taip pat maži karučiai narkotikams transportuoti.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.