„Facebook“: skelbi bet ką – negausi paskolos?

Teismas leido duomenis iš socialinio tinklo „Facebook“ naudoti vertinant gyventojų mokumą. Ar tai reiškia, kad feisbuke paskelbę tam tikras savo mintis ar nuotraukas vėliau galime negauti paskolos?

Kai kurie žmonės teigia nesuprantantys, kaip iš jų komentarų ar pokštų socialiniuose tinkluose galima spręsti apie mokumą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kai kurie žmonės teigia nesuprantantys, kaip iš jų komentarų ar pokštų socialiniuose tinkluose galima spręsti apie mokumą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT televizijos laida „Laba diena, Lietuva“, LRT.lt

Jul 24, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 17, 2017, 11:07 PM

Kreditų biuro „Creditinfo“ teisininko Anatolijaus Kisielio nuomone, šis teismo sprendimas – reikšminga pagalba paskolas teikiančioms bendrovėms.

„Teismas priėmė revoliucinį sprendimą, atverdamas daugiau duomenų kreditoriams, kuriuos galima kreditingumo tikslu. Bendrai paėmus, teismas pasisakė, kad pats duomenų ratas, kurį galima įvertinti, yra nebaigtinis. Tai gali būti ir kiti socialiniai tinklai – „Linked In“ ir panašiai“, – sako teisininkas.

Tiesa, kai kurie žmonės teigia nesuprantantys, kaip iš jų komentarų ar pokštų socialiniuose tinkluose galima spręsti apie mokumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.