Kiek šiemet kainuos būsto nuoma studentams?

Netrukus studentai sužinos stojimo į aukštąsias mokyklas rezultatus – nemažai jaunuolių teks apsigyventi kitame mieste. Remdamiesi nekilnojamojo turto portalo aruodas.lt skelbimų statistika apžvelgiame, ką ir už kokią kainą galima išsinuomoti didmiesčiuose.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 25, 2016, 9:17 AM, atnaujinta May 17, 2017, 10:03 PM

Butų nuomos kainos didesnės nei pernai

Šiemet butus nuomojančių savininkų lūkesčiai didesni nei pernai – už nuomą prašoma bent keliais procentais didesnės sumos. Šį birželį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, Vilniuje butų nuomos pasiūlos kainos padidėjo apie 5 proc., Kaune – apie 7 proc., Klaipėdoje augimas siekia 3 proc.

Taigi kokią pinigų sumą šiuo metu tektų paruošti, ketinant nuomotis būstą? Remiantis lankomiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt skelbimais, šiuo metu už vieno kambario buto nuomą sostinėje prašoma apie 300 Eur mėnesiui, Kaune ir Klaipėdoje vieno kambario butų nuomotojų lūkesčiai kuklesni – siekia atitinkamai 230 ir 170 Eur.

Dviejų kambarių butų siūlomos nuomos kainos Vilniuje vidutiniškai siekia nuo 350 iki 450 Eur mėnesiui, Kaune dviejų kambarių butus norima išnuomoti už vidutinę 270-350 Eur kainą, Klaipėdoje dviejų kambarių butų nuomos pasiūlos kainų vidurkis yra apie 320 Eur mėnesiui.

Tai vidutinės kainos, apskaičiuotos neatsižvelgiant į konkrečią būsto vietą bei ypatumus. Ieškodami tinkamo būsto pasiūlymų ir turėdami kuklesnių finansinių galimybių, studentai gali rinktis pigesnius variantus. Pavyzdžiui, vidutinė dviejų kambarių buto nuomos kaina Vilniaus Naujininkų mikrorajone siekia apie 250, Karoliniškėse – apie 280, Lazdynuose – apie 320, Fabijoniškėse – apie 330 Eur mėnesiui. Yra skelbimų, kuriuose siūlomas ir pigiau kainuojantis būstas.

Pigesnis variantas – kambario nuoma

Studentams siūloma ir išsinuomoti kambarį. Šiuo metu yra net ir skirtingų kambario nuomos variantų – kambario nuoma nereiškia, kad būtinai tektų gyventi su šeimininkais. Nemažai pasiūlymų, kai kambario draugo ieško kiti panašaus amžiaus asmenys.

Tokiais atvejais vidutinė nuomos kaina mėnesiui siekia 100-120 eurų, nors yra pasiūlymų nuomotis kambarį ir nuo 70 Eur, ir tokių, kur kaina didesnė – apie porą šimtų eurų. Skelbimuose nurodoma, kad paprastesnio būsto atveju komunaliniai ir kiti mokesčiai į kainą jau įskaičiuoti, prabangesnio – skaičiuojami papildomai prie nuomos sumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.