Pabėgėliui su 4 žmonomis ir 23 vaikais Vokietijoje – kasmet po 360 tūkst. eurų

Vokietijoje kilo pasipiktinimo banga paaiškėjus, kad vienas migrantas iš Sirijos naudojasi savo 4 žmonomis ir 23 vaikais tam, kad kasmet gautų 360 tūkst. eurų išmokos, praneša „The Sun“.

Islamo tikėjimas leidžia vyrui turėti iki keturių žmonų tol, kol gali jomis visomis pasirūpinti finansiškai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Islamo tikėjimas leidžia vyrui turėti iki keturių žmonų tol, kol gali jomis visomis pasirūpinti finansiškai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 4:58 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:17 AM

Ghazia su savo šeima Siriją paliko praėjusiais metais. Jis nedirba, tačiau naudojasi didžiule šalies parama. Finansų vadybininkas, dirbantis su pabėgėlių dokumentais teigė, kad per metus Ghazia priklauso 360 tūkst. eurų paramos iš valstybės. Tiesa, šie skaičiai oficialiai niekur nėra patvirtinti.

Islamo tikėjimas leidžia vyrui turėti iki keturių žmonų tol, kol gali jomis visomis pasirūpinti finansiškai. Bet Vokietijoje daugpatystė nėra įteisinta.

Tiesa, Vokietija neanuliavo ir neignoravo Ghazia santuokos. Vietoje to, jam buvo leista pasirinkti vieną „pagrindinę“ žmoną, o kitos dokumentuose buvo vadinamos „draugėmis.“

Dabar Ghazai su savo pagrindine žmona ir 5 vaikais gyvena Reino krašte ir kas kelias dienas aplanko kitas savo šeimas, gyvenančias netoliese.

Vyras pasakojo, kad Sirijoje jis užsiimė mašinų taisymu, tačiau atvykęs į Europą Ghaza nebedirbo. Siro teigimu, jam sunku tai suderinti su bendravimu su savo šeimomis.

„Mano religijoje vyro pareiga nuolat lankyti šeimą ir leisti laiką su ja. Aš praktiškai visą laiką leidžiu su savo šeima, bet norėčiau vėl rasti darbą“, – vokiečių leidiniui „Bild“ sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.