Pardavėjų iššūkis pirkėjams – kainą susiskaičiuokite patys

 

Civiliniame kodekse numatyta, kad pardavėjas privalo nurodyti kiekvieno daikto ar vienos rūšies daiktų pardavimo kainą ir to daikto tinkamo standartinio vieneto (pavyzdžiui, kilogramo) kainą, įskaitant visus mokesčius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Civiliniame kodekse numatyta, kad pardavėjas privalo nurodyti kiekvieno daikto ar vienos rūšies daiktų pardavimo kainą ir to daikto tinkamo standartinio vieneto (pavyzdžiui, kilogramo) kainą, įskaitant visus mokesčius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-20 14:51, atnaujinta 2020-03-20 09:47

 

Leidyklos „Nieko rimto“ rinkodaros vadybininkė Renata Rimkutė teigia, kad atsakymas, kodėl prekių kainos LRT.lt pasiekusiame kataloge nurodytos be PVM, yra labai paprastas ir praktiškas.

„Būtent šis katalogas yra orientuotas į įmones, kurios, kaip žinia, susigrąžina PVM, dėl to ir pateikiame tokias kainas, kad viskas būtų aišku ir paprasta.

Turime dar ir kitą katalogą, kuris skirtas fiziniams asmenims, ten kainas pateikiame su PVM“, – aiškina pašnekovė.

Tiesa, tai nėra vienintelis pavyzdys atvejo, kuomet paslaugos ar prekės pardavėjas nusprendžia taip pateikti kainas. Internete galima rasti autoservisų, kurie savo paslaugų kainas nurodo be PVM.

Gresia piniginės baudos

VVTAT specialistės G. Nenartavičiūtės teigimu, Civiliniame kodekse numatyta, kad pardavėjas privalo nurodyti kiekvieno daikto ar vienos rūšies daiktų pardavimo kainą ir to daikto tinkamo standartinio vieneto (pavyzdžiui, kilogramo) kainą, įskaitant visus mokesčius.

„Atsižvelgiant į pateiktą informaciją, vartotojui turi būti nurodoma galutinė prekės kaina. Siekiant išsiaiškinti, ar konkrečiu atveju pardavėjo pateikta informacija apie prekės kainą nepažeidė teisės aktų nustatytų reikalavimų, VVTAT atliks skelbiamos informacijos įvertinimą.

Nustačius, kad pateikiama informacija apie prekės kainą neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų, įmonei gali būti taikomos ekonominės poveikio priemonės“, – kalba specialistė.

Pasak pašnekovės, Civiliniame kodekse neišskiriamas vartotojas – fizinis ar juridinis asmuo, todėl ir kainos įmonėms turėtų būti pateikiamos galutinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.