Elektroninėse varžytynėse ir aukcionuose pernai turto parduota už daugiau nei 61 mln. eurų

2017 m. E. varžytynių portale įvyko 2 319 varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už daugiau nei 61 mln. eurų. Per praėjusius metus sėkmingai įvykusių internetinių varžytynių ir aukcionų skaičius – aukščiausias nuo pat paslaugos sukūrimo, o prie to gerokai prisidėjo elektroniniu būdu turtą vis aktyviau parduodančios savivaldybės.

Per praėjusius metus sėkmingai įvykusių internetinių varžytynių ir aukcionų skaičius – aukščiausias nuo pat paslaugos sukūrimo, o prie to gerokai prisidėjo elektroniniu būdu turtą vis aktyviau parduodančios savivaldybės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per praėjusius metus sėkmingai įvykusių internetinių varžytynių ir aukcionų skaičius – aukščiausias nuo pat paslaugos sukūrimo, o prie to gerokai prisidėjo elektroniniu būdu turtą vis aktyviau parduodančios savivaldybės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-06 09:36

Registrų centro duomenimis, 2017-aisiais metais antstolių ir bankroto administratorių varžytynėse ir savivaldybių bei Turto banko organizuojamuose aukcionuose fiziniai ir juridiniai asmenys įsigijo 4 028 turto vienetus. Didžiąją dalį arba beveik 90 proc. viso parduoto turto sudarė nekilnojamojo turto objektai – sklypai, pastatai, patalpos ar kiti daiktai.

Varžytynėse ir aukcionuose pernai parduoto nekilnojamojo turto kainos už pradines buvo vidutiniškai 13,8 proc. aukštesnės, kilnojamojo turto kainos, lyginant su pradinėmis, augo vidutiniškai 11,4 proc., kelių transporto priemonių – 18,9 proc.

Daugiausia turto tradiciškai parduota antstolių organizuojamose varžytynėse. Pernai įvyko 1 894 antstolių inicijuotos varžytynės, o jose parduoto turto vertė siekė 40,3 mln. eurų – 4,4 proc. daugiau nei 2016 m. Didžiausios vertės praėjusių metų pardavimas – už 1,9 mln. Eur įsigytas Vilniaus J. Galvydžio gatvėje esantis administracinis prekybos pastatas su žemės sklypo nuomos teise. Už šį objektą sumokėta suma, lyginant su pradine 0,9 mln. eurų kaina, varžytynių metu išaugo daugiau nei dvigubai.

Bankroto administratorių organizuotose varžytynėse pernai parduoto turto vertė sudarė 9,3 mln. eurų – tai yra beveik dvigubai mažiau nei ankstesniais metais. Sumažėjusius pardavimus galėjo lemti mažesnė pradinė parduodamo turto vertė ir mažesnis dalyvių skaičius. Nors praėjusiais metais bankroto administratoriai paskelbė daugiau varžytynių, iš jų įvyko 151, kai 2016 m. sėkmingų varžytynių skaičius siekė 190.

Tuo metu didžiausiais aktyvumo augimas fiksuotas savivaldybių ir Turto banko organizuojamuose aukcionuose. Pernai jų įvyko 274 – beveik trigubai daugiau nei 2016 m., kai buvo surengti pirmieji internetiniai savivaldybių ir Turto banko aukcionai. Per praėjusius metus savivaldybėms ir valstybei priklausančio turto elektroniniuose aukcionuose parduota už daugiau nei 11,7 mln. eurų.

Tokį šios elektroninės paslaugos augimą labiausiai lėmė ją vis aktyviau naudojančios savivaldybės šiuo metu pirkėjus įsigyti turto elektroniniu būdu jau kviečia beveik pusė šalies savivaldos institucijų. Tikimasi, kad siekdamos užtikrinti skaidrius ir visiems prieinamus turto įsigijimo procesus, artimiausiu metu prie internetinių aukcionų pereis ir likusios miestų bei rajonų administracijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?