Tarp kitko. Pinigai aptemdo protą, ypač – dideli

Kartais sapnuoju keistus sapnus – nusiperku gerą namą, pagyvenu, pasidžiaugiu, o paskui suprantu, kad gal per brangiai už jį sumokėjau. Pardavėjas kilniaširdiškai man grąžina dalį pinigų, o aš už gautus eurus dar ir pirtį susirenčiu.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2018-03-14 15:41, atnaujinta 2018-03-15 12:40

Panašius sapnus sapnuoju tikriausiai ne vien aš. O kai susapnuojami ypač dideli pinigai, būna, kad aptemsta protas ir žmonės nebegali atskirti sapno nuo tikrovės. Ar ne taip atsitiko pradėjus byrėti vadinamajam „VP grupės“ dešimtukui?

Galbūt gražų sapną susapnavęs iš dešimtuko besitraukiantis M.Marcinkevičius pagalvojo, kad per pigiai buvo sutaręs parduoti savo turimas akcijas N.Numavičiui. Greičiausiai M.Marcinkevičius ir įkalbėjo akcijas jau pardavusius kitus veikėjus susimesti po milijoną eurų ir iš N.Numavičiaus pamėginti išpešti kuo daugiau.

Toks savotiškas reketo būdas turi ir savo pavadinimą – ramybės mokestis. O kad būtų dar ramiau, jo išieškojimu, kaip rodo teismui pateikti dokumentai, užsiims M.Marcinkevičiaus sūnus. Projektui pasisekus jis dar susižertų ir sėkmės mokestį.

Apie tokius paprastai sakoma, kad dairosi pernykščio sniego. Bet kai turi pinigų, gali ir jo paieškoti.

Tik tos paieškos ne visada baigiasi sėkme. Kaip žinomam krepšininkui R.Javtokui. Jam kadaise patiko 1,3 mln. eurų vertės sodyba Molėtų rajone, tad sukirto rankomis su savininku ir pažadėjo atsiskaityti išsimokėtinai.

Bet kai mokėjimai ėmė vėluoti, sportininkas tik pašmaukšt ieškinį į teismą – neva per daug čia iš manęs plėšia.

Teisėjams beliko pagūžčioti pečiais ir nutarti – Javtokai, teks susimokėti.

Krepšininkas išlipo iš balos beveik sausas, nes sodybos savininkas buvo užsimojęs dar ir kompensaciją gauti, bet Apeliacinis teismas atvėsino ir jį.

Kaip bus verslininkų atveju, dar pamatysime. Tačiau akivaizdu, kad apie R.Javtoko nesėkmes jie nelabai yra girdėję.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?