Vyriausybė – už politikų pajamų deklaracijų viešinimą

Vyriausybė pritaria dviejų Seimo narių siūlymui leisti Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) be politikų sutikimo viešai skelbti prezidento, Seimo, Europos parlamento bei savivaldybių tarybų narių ir jų artimųjų pajamų deklaracijas.

Vyriausybė pritarė, kad per rinkimų kampaniją būtų skelbiamos išsamesnės kandidatų į valstybės politikus ir Europos Parlamento narius bei jų šeimos narių deklaracijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyriausybė pritarė, kad per rinkimų kampaniją būtų skelbiamos išsamesnės kandidatų į valstybės politikus ir Europos Parlamento narius bei jų šeimos narių deklaracijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2018, 1:38 PM

Ministrų kabinetas trečiadienį posėdyje palaikė Finansų ministerijos išvadą dėl Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisų.

Aušra Maldeikienė bei Ingrida Šimonytė teigia, kad politikų ir jų artimųjų deklaracijų duomenys, skelbiami per rinkimus, yra labai apibendrinti, todėl nėra galimybės jų palyginti su ankstesniais laikotarpiais.

Vyriausybė pritarė, kad per rinkimų kampaniją būtų skelbiamos išsamesnės kandidatų į valstybės politikus ir Europos Parlamento narius bei jų šeimos narių deklaracijos.

Kandidatų turto ir pajamų deklaracijų duomenis, anot Vyriausybės, skelbtų Vyriausioji rinkimų komisija.

Išimtys būtų taikomos, pavyzdžiui, kriminalinės žvalgybos ir kitiems tarnautojams, kurių duomenys negali būti viešinami.

Šiuo metu viešai skelbiamos tik politikų turto deklaracijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.