Norvegai Lietuvoje ketina įkurti specializuotą banką

Norvegijos kapitalo Lietuvos bendrovė „Fjord Bank“ ketina siekti specializuoto banko licencijos. Pasak „Fjord Bank“ vykdomojo direktoriaus Veiko Kandla'os, bankas bus skirtas tik vartojimo finansavimui, rašo portalas vz.lt.

 Norvegiškos kronos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Norvegiškos kronos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 4:30 PM

„Mes koncentruosimės į privačius asmenis, kuriems teiksime vartojimo paskolas. Nesiūlysime jokių kitų produktų ar paslaugų“, – portalui teigė V. Kandla.

„Fjord Bank“ į Lietuvos banką dėl licencijos kol kas nesikreipė. Palyginti su įprastu banku, specializuotas bankas gali teikti šiek tiek mažiau paslaugų – jo atžvilgiu numatyta riboti investicines ir kai kurias kitas finansines paslaugas. Specializuoto banko licencija leidžia priimti iš gyventojų indėlius, jie būtų vienas iš banko finansavimo šaltinių.

Anot vz.lt, „Fjord Bank“ valdybos pirmininkas ir vienas pagrindinių kūrėjų Stigas Myrsethas nėra naujokas Lietuvos kapitalo rinkoje. Čia nuo 2011 metų veikia jo įkurta investicijų valdymo įmonė „Dovre Forvaltning“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą