Seime svarstomas kompromisas dėl „Sodros“ lubų

Seime jau svarstomas kompromisas dėl „Sodros“ įmokų lubų, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Jis trečiadienį interviu Žinių radijui pareiškė, jog siūloma „Sodros“ lubas taikyti daugiau nei 10 tūkst. eurų per mėnesį uždirbantiems žmonėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jis trečiadienį interviu Žinių radijui pareiškė, jog siūloma „Sodros“ lubas taikyti daugiau nei 10 tūkst. eurų per mėnesį uždirbantiems žmonėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2018, 9:22 AM

Jis trečiadienį interviu Žinių radijui pareiškė, jog siūloma „Sodros“ lubas taikyti daugiau nei 10 tūkst. eurų per mėnesį uždirbantiems žmonėms.

„Dabar jau yra bendras sutarimas, kad tos lubos gali atsirasti tiems, kurie, paprastai sakant, uždirba virš 10 tūkst. eurų per mėnesį, kad jiems nebekiltų tas mokestis. Tokio kompromisinio varianto šiandien yra siekiama“, – teigė Seimo vadovas.

Anot jo, dėl tokio sprendimo valstybės biudžetas prarastų maždaug 10 mln. eurų.

„Tai paliestų 1 tūkst. asmenų, kurie kuria darbo vietas Lietuvoje. Palaikyčiau tą nuomonę, kad tos lubos taip aukštai galėtų būti įvestos. Nuostolis biudžetui būtų apie 10 mln. eurų“, – teigė V. Pranckietis.

Vyriausybė, teikdama mokesčių ir pensijų sistemos reformas, siūlė įvesti „Sodros“ įmokų lubas.

Parlamentiniai Biudžeto ir finansų (BFK) bei Socialinkų reikalų ir darbo komitetai jau yra nepritarę Vyriausybės siūlomoms „Sodros“ įmokų luboms. BFK pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas antradienį Seime įregistravo savo siūlymą atsisakyti „Sodros“ įmokų lubų įvedimo ir didesnio GPM tarifo jas viršijančioms pajamoms.

Autorius: Pranciškus Vaišvila

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.