Valstybės valdomos įmonės mokės dividendus: biudžetas pasipildys solidžia suma

Valstybės valdomos įmonės už 2017 metus išmokės beveik 200 mln. eurų dividendų, rodo apibendrinti Valdymo koordinavimo centro pateikti duomenys ir „Verslo žinių“ skaičiavimai. Už 2016 metus buvo gauta 123,4 mln. eurų. Daugiausia dividendų turėtų sumokėti energetikos holdingas „Lietuvos energija“, o antroje vietoje – bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“. 

 Lietuvos energija.<br>D.Umbraso nuotr.
 Lietuvos energija.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 9:41 AM

„Lietuvos energija“ iš 2017 metų paskirstytinojo pelno į valstybės biudžetą perves 78,3 mln. eurų dividendų. VŽ žiniomis, „Lietuvos geležinkeliai“ turėtų pervesti per 30 mln. eurų dividendų. Nors bendrovė informacijos kol kas nepatvirtina, tačiau Susisiekimo ministerija netiesiogiai įvardijo bendrovės planuojamą į biudžetą išmokėti sumą.

„Bendrovė iš valstybės gauna 33 mln. eurų subsidiją keleivių vežimui tik todėl, kad pati moka dividendus, tai reiškia, kad ji pati moka už šią veiklą“, – VŽ sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis. 

VŽ teigimu, pagal naudą mokesčių mokėtojams trečia yra Valstybinių miškų urėdija, į biudžetą pervesianti 26,6 mln. eurų už 2017 metais parduotą valstybinį mišką.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.