Kovodami su emigracija statybininkams pasiūlė milžiniškas algas

Internete ir Vilniaus viešose vietose pasirodė reklamos plakatai iš kurių žvelgiantys statybininkai kviečia neemigruoti ir vilioja dviejų tūkstančių eurų uždarbiais. Kai tuo tarpu šalies statybininkų algų vidurkis siekia 814 eur.

Reklamos kampaniją užsakė laisvai samdomų statybininkų platforma-startuolis „Valandinis”. Ši platforma veikia lyg statybininkų uberis, ji suveda statybininkus su rangovais, kuriems tuo metu trūksta darbo jėgos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Reklamos kampaniją užsakė laisvai samdomų statybininkų platforma-startuolis „Valandinis”. Ši platforma veikia lyg statybininkų uberis, ji suveda statybininkus su rangovais, kuriems tuo metu trūksta darbo jėgos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 4:01 PM

Reklamos kampaniją užsakė laisvai samdomų statybininkų platforma-startuolis „Valandinis”. Ši platforma veikia lyg statybininkų uberis, ji suveda statybininkus su rangovais, kuriems tuo metu trūksta darbo jėgos.

„Didžiausios statybų problemos – prastovų ir darbuotojų trūkumo kalneliai. Mes išsprendžiame jas, o laimingi užsakovai šias pastangas vertina pinigais. Šiandien mūsų specialistai uždirba vidutiniškai 43% daugiau nei tradicinėse statybos įmonėse ir būtent todėl esame patrauklūs tiems, kurie nori kurti savo ateitį čia – Lietuvoje“ – teigia UAB “Valandinis” plėtros vadovas J.Laneckij.

Platforma dalyviams suteikia ir didesnį lankstumą – statybininkai gali rinktis savo darbo laiką, laisvadienius, užsakovą, objektą ir jo vietą; o užsakovai gauna specialistą tada, kai jo reikia ir tik tiek, kiek reikia.

Šiemet platfoma statybų sezoną pasitiko su daugiau nei 100 statybininkų, o nuolat augdama iki metų galo tikisi pritraukti dar kelis šimtus. Tačiau įkaitusi statybų rinka ir jau daug metų nerimstanti emigracija labai apsunkina statybininkų paieškas.

„Mažesnės nei susitarta algos, kelių mėnesių vėlavimai, ilgos prastovos yra kasdienybė statybose. Tai griauna pasitikėjimą rinkoje, o galiausiai prisideda ir prie emigracijos. Mes atnešėme visiškai naują verslo modelį į statybas, jis efektyvus ir neturi minėtų problemų. Dirbame jau metus ir nusprendėme paprašyti mūsų specialistų paviešinti jų istorijas. Realūs žmonės, realūs skaičiai, net ir jų nuotraukos padarytos tiesiog jų darbo vietose, pertraukėlės metu. Žinoma tai nėra standartinis reklamos modelis, bet tikimės, kad suveiks” – pabrėžė „Valandinio” plėtros vadovas.

Pašnekovas patvirtino, kad reklama pasiekė tikslinę auditoriją, platforma kasdien pasipildo keliais specialistais. Nuo pat pirmos dienos reklama buvo pastebėta ir socialiniuose tinkluose, kur sugeneravo ir nelauktų efektų – „Pastebėjome, kad pirmoji žmonių reakcija – nepasitikėjimas skaičiais. Žinote, net mokesčių inspekcija juokais komentavo kad patikrins. Tai linksma, bet tuo pačiu ir rimta – žmonės nepasitiki, nes jų patirtis tokia. Manome, kad kalbame apie reikiamus dalykus, o specialistai turėtų dirbti geriausiomis sąlygomis. Savo ruožtu garantuojame, kad skaičiai realūs, tokie pat nurodyti ir specialistų mokesčių deklaracijose, ir kviečiame statybininkus prisijungti prie mūsų.” – patikino J.Laneckij.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.