FNTT tyrimas: socialinę atskirtį mažino sukčiaudama

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba kartu su Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir suklastotų dokumentų, kuriais pasinaudojusi viešoji įstaiga, vykdydama ir įgyvendindama projektą, ne tik mažino socialinę atskirtį Mažeikiuose, bet kartu ir pasisavino Europos socialinio fondo agentūros (toliau ESFA) lėšas.

 FNTT nuotr.
 FNTT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 11:40 AM

Išsiaiškinta, kad viešosios įstaigos statusą turinti bendrovė 2013–2015 metais dalyvavo viename iš ESFA finansuojamų projektų, kuriuo buvo siekiama mažinti socialinę atskirtį Mažeikių rajone, taip pat suteikti galimybę socialinės rizikos aplinkos asmenims įgyti naujų profesinių įgūdžių bei įsilieti į darbo rinką. Vienos Žemaitijos bendrovės 63 metų direktorė buvo įdarbinta projekte dalyvavusios viešosios įstaigos vyriausiąja buhaltere, vėliau vadove. Viešoji įstaiga, įgyvendindama ESFA finansuojamą projektą, turėjo organizuoti ir atlikti keletą mokymų, tarp jų kompiuterinio raštingumo ir apželdinimo profesinius mokymus.

Tačiau įtariamoji šalia einamų viešosios įstaigos vadovo pareigų dar buvo formaliai įdarbinta ir minėtų dalykų dėstytoja ir realiai nevesdama didžiosios dalies mokymų į apskaitą įtraukė duomenis apie savo realiai nedirbtą laiką ir sau priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį.

Vėliau ji pateikė ESFA suklastotus darbo laiko apskaitos ir priskaičiuoto darbo užmokesčio žiniaraščius  bei pasirašytus 16 mokėjimo prašymų apie finansuotinas išlaidas, kuriuose taip pat melagingai nurodė, kad pagal projektą mokymuose dalyvavo 13 asmenų, nors jie realiai visiškai nedalyvavo arba dalyvavo mažesnį valandų skaičių, negu buvo nurodyta mokinių-dalyvių lankomumo žurnaluose bei baigimo pažymėjimuose. Pagal suklastotus dokumentus iš ESFA į viešosios įstaigos atsiskaitomąją sąskaitą buvo neteisėtai gauta beveik 65 000 eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Antrasis baudžiamojo persekiojimo skyrius. Baigta baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.