Ūkio ministras: „Prekybos tinklų grasinimai mažinti atlyginimus – ciniški“

„Kodėl kainos Lietuvoje europietiškos, o algos lietuviškos, mažesnės bent du-tris kartus?“ – tokį klausimą „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ išgirdo ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Virginijus Sinkevičius teigė, kad bus domimasi prekybos tinklų veikla.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius teigė, kad bus domimasi prekybos tinklų veikla.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius teigė, kad bus domimasi prekybos tinklų veikla.<br>D.Umbraso nuotr.
Virginijus Sinkevičius teigė, kad bus domimasi prekybos tinklų veikla.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 23, 2018, 8:28 AM, atnaujinta Aug 23, 2018, 9:02 AM

„Mūsų kainos dar nepasiekė europietiškų kainų. Atlyginimai taip pat auga, klausimas,a r mažiausiai uždirbantys žmonės pajuto atlyginimų augimą... Turime keisti savo ekonomiką, darbo našumas šalyje turi augti, o ateityje tai turės įtakos ir atlyginimams.

Jei darbo našumas augs greičiau nei atlyginimai, mūsų eksportuojamos prekės bus konkurencingesnės rinkoje“, – kalbėjo ministras ir pridūrė, kad tokiose srityse kaip prekyba ir logistika darbo našumas labai žemas.

V.Sinkevičiaus teigimu, Lietuva turi rasti būdų kaip perorientuoti rinką į aukštųjų technologijų pramonę.

Domėsis priežiūros institucijomis

Jis pripažino, kad šiuo metu rinkoje dominuoja prekybos tinklai, o mažų parduotuvių beveik nėra likę. „Kiekviename Vilniaus rajone po keliolika prekybos centrų, mažiems vietos nėra. Taip pat ir su derybinėmis galiomis“, – aiškino ministras ir pridūrė, kad jau laikas pažiūrėti, ar rinka yra skaidri, ar užtikrina konkurenciją, ar visiems sudarytos vienodos sąlygos.

„Ar priežiūros institucijos, kurios finansuojamos iš mokesčių mokėtojų pinigų atlieka savo darbą?“, – svarstė ministras. „Matėme nuoseklias šios Vyriausybės pastangas didinti gyventojų pajamas. Senjorų pensijos didėjo pirmiausiai. Reformos, vaiko pinigai, medicinos darbuotojų darbo užmokesčio kilimas“, – valdančiųjų nuopelnus vardijo ministras ir priminė, kad su didele emigracija susijusi ir tam tikra neteisybė, kai, dirbantis žmogus parduotuvėje mažai ką įperka.

„Vyriausybė didina pajamas ir norisi, kad tai pajaustų gyventojai, o ne prekybos tinklų akcininkai“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Paklaustas, ką mano apie siūlymą prekybos centrams uždrausti dirbti sekmadienį, V. Sinkevičius teigė, kad tai nėra rimta problema. „Prekybos tinklų teiginiai, kad mažės atlyginimai – tai atrodo ciniškai. Ar yra kur mažinti kasininkei ar salės darbuotojams atlyginimą? Tai nėra sektoriai, kur darbuotojai uždirba didžiausias algas valstybėje, tokie prekybos tinklų teiginiai stebina“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.