ES dėl sukčiavimo schemos ignoravimo JK liepė sumokėti 2,7 mlrd. eurų

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį Jungtinei Karalystei davė du mėnesius atgauti 2,7 mlrd. eurų prarastų muitų dėl, kaip įtariama, Londono ignoruotos Kinijos importuotojų sukčiavimo schemos, arba rizikuoti bylos perdavimu į aukščiausią ES teismą.

Komisija mano, kad „nepaisant to, jog žinojo apie sukčiavimo rizikas“, Britanija „nesugebėjo imtis efektyvių prevencijos priemonių“, dėl ko ES prarado biudžeto pinigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Komisija mano, kad „nepaisant to, jog žinojo apie sukčiavimo rizikas“, Britanija „nesugebėjo imtis efektyvių prevencijos priemonių“, dėl ko ES prarado biudžeto pinigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 2:47 PM, atnaujinta Mar 20, 2020, 9:40 AM

„Jungtinė Karalystė turi veikti per du mėnesius. Kitaip Europos Komisija (EK) gali perduoti bylą Europos Teisingumo Teismui“, – nurodoma EK pranešime.

Praėjusiais metais ES atliko tyrimą, kuriame buvo nustatyta, kad Jungtinė Karalystė nekreipė dėmesio į tai, kad Kinijos tekstilės produktų ir batų importuotojai nuolat naudodavo apgaulingas sąskaitas faktūras bei apgaudinėdavo muitinės pareigūnus.

Komisija mano, kad „nepaisant to, jog žinojo apie sukčiavimo rizikas“, Britanija „nesugebėjo imtis efektyvių prevencijos priemonių“, dėl ko ES prarado biudžeto pinigų.

Šio ginčo laikas yra itin blogas britams ir ES – šalys toliau nesėkmingai veda derybas dėl tarpusavio santykių po „Brexit“. Maža to, vienas iš Jungtinės Karalystės pasiūlymų yra leidimas po skyrybų Londonui toliau atlikinėti muitų patikras ES vardu.

Jungtinės Karalystės „Brexit“ pasiūlymą ES Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pavadino tokiu, su kuriuo „dirbti yra neįmanoma“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.