Virginijus Sinkevičius įvardijo silpniausią Lietuvos ekonomikos vietą

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs ūkio ministras Virginijus Sinkevičius įsitikinęs, kad Lietuvoje gyvenimas gerėja, o skurdo mažinimui Vyriausybė skiria apie 600 mln. eurų. Jis patikslino, kad žmonių lūkesčiai, deja, didesni, nei gyvenimo gerėjimo tempai.

Virginijus Sinkevičius įvardijo silpną ekonomikos vietą.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius įvardijo silpną ekonomikos vietą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 8:31 AM

Anot jo, labai svarbu, kad papildomi pinigai, kuriuos žmonės gaus per papildomas skatinimo priemones, nenusėstų prekybos centrų akcininkų kišenėse. Ministras priminė, kad jau yra ir sėkmingai įgyvendintų priemonių, tokių, kaip vaiko pinigų mokėjimas.

V. Sinkevičius teigė, kad jau imtąsi priemonių, kurios padėtų reguliuoti situaciją: peržiūrimas reguliacinės ir administracinės naštos mažinimą, peržiūrimi šiuo metu smulkiajam verslui taikomi apribojimai.

„Peržiūrime viešuosius pirkimus, leidžiant smulkiesiems ir vidutinio dydžio verslams juose dalyvauti. Dalį viešųjų pirkimų stengiamės atverti būtent jiems“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad atlikta daug analizių, kas sudaro produkto kaina, kokie perdirbėjų ir ūkininkų vaidmenys. Ministras teigė, kad daugeliu atveju analizuojant vartojimo grandines paaiškėjo, kad kaina augo vartotojo naudai.

Paklaustas apie tai, ar Lietuvos ekonomikoje esama krizės ženklų, ministras kalbėjo: „Nuolat analizuoti situaciją ir matyti aplinką, kurioje gyveni, yra būtina. Lietuvoje liūto dalis yra iš užsienio prekybos. Neramina tarifų karai, situaciją Turkijoje, besivystančių ekonomikų padėtis, nėra pasiekta susitarimo dėl „Brexit“ – daug yra klausimų, kurie kelia nerimą. Žiūrint į savo daržą, tai mums labai svarbus dalykas matant įspūdingą atlyginimų augimą, kad augtų ir darbo našumas“, – sakė V. Sinkevičius. Ministro teigimu, sparčiai augantys atlyginimai gali turėti neigiamos įtakos lietuviškų prekių konkurencingumui ir tai, anot ministro, šiuo metu yra silpniausia ekonomikos vieta.

Paklaustas apie Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatus prezidento rinkimuose, V.Sinkevičius į diskusiją leistis nepanoro: „LŽVS turės kandidatą prezidento rinkimuose, aš jums užtikrinu“, – kalbėjo ministras.

Jis taip pat nepatikslino, ar į Vilniaus mero postą partija galėtų kelti Antano Guogos kandidatūrą. „Jei kandidatas pareikštų tokią nuomonę, tą rimtai svarstysime. Kiek žinau Antanas svarsto galimybę kandidatuoti, kaip ir Tomas Tomilinas, tad svarstysime“, – aptakiai apie būsimus rinkimus kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?