Dreba pasaulio akcijų rinkos: fiksuojami rekordiniai kritimai

Po trečiadienį JAV akcijų rinkoje kilusio išsipardavimo, Europos akcijų rinkų indeksai krinta. 

 Europos akcijų rinkų indeksai reikšmingai krenta.<br> 123rf nuotr.
 Europos akcijų rinkų indeksai reikšmingai krenta.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 3:22 PM, atnaujinta Oct 11, 2018, 3:48 PM

Štai Vokietijos akcijų indeksas DAX smunka 1,4 proc., Prancūzijoje akcijos bendrai pinga 1,53 proc., Jungtinės Karalystės rinkoje FTSE indeksas smunka 1,26 proc., pranešė „Verslo žinios“.

OMX akcijų biržos duomenimis, Vilniuje per dieną akcijos nukrito 2 proc.

BBC teigimu, Europos akcijų biržos kritimui įtakos turėjo prekybos karas tarp JAV ir Kinijos. Taip pat susirūpinimą padidino ir JAV obligacijų pajamingumas.

Skaičiai rodo, kad vienos dienos JAV akcijų nuosmukis buvo didžiausias nuo vasario, tačiau prastos nuotaikos iš JAV rinkų, panašu, pasiekė ir Aziją.

Kaip pranešė naujienų agentūra ELTA, akcijų kritimas neaplenkė ir Kinijos. Jų vertė rinkose ketvirtadienį smuko iki žemiausio lygio per ketverius metus.

Štai akcijų vertė Honkongo rinkose ketvirtadienį sumažėjo daugiau negu 3 proc.

„Hang Seng“ indeksas krito 3,54 proc. arba 926,70 punkto ir prekybą baigė ties 25 266,37 punkto. Akcijų rinkos per dieną smuko net 4 proc.

Akcijų vertė Azijos rinkose mažėjo po itin prastos sesijos Volstrite, kurią sukėlė neigiami JAV prezidento Donaldo Trumpo komentarai Federalinio atsargų banko (FED) atžvilgiu. D. Trumpas pareiškė, kad FED „išprotėjęs“ dėl planų didinti palūkanų normas.

Kinijos technologijų milžinės „Tencent“ akcijų vertė smuko beveik 6,8 proc. Finansinių paslaugų grupės „Ping An“ akcijos prarado 3,5 proc. savo vertės. „China Construction Bank“ akcijų vertė krito 3,2 proc.

„Shanghai Composite“ indeksas sumažėjo 5,22 proc. arba 142,38 punkto ir pasiekė 2 583,46 punkto. Tai – žemiausias lygis nuo 2014 metų lapkričio.

„Shenzhen Composite“ indeksas sumenko 6,45 proc. arba 89,15 punkto iki 1 293,90 punkto ir atsidūrė žemiausiai nuo 2014-ųjų rugsėjo.

Analitikai įspėja, kad pasaulio investuotojai sunerimę dėl Jungtinių Valstijų ir Kinijos prekybos ginčo, nuosmukio JAV akcijų rinkose ir Italijos biudžeto planų. Be to, atsinaujino nerimas dėl euro zonos.

Rinkos analitikų teigimu, pirmadienį buvo suduotas smūgis pasitikėjimui Kinijos akcijų rinka, tad investuotojai į viską reaguoja jautriai. Ketvirtadienį jie supanikavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.