Rugpjūtį iš užsienio gyventojai pervedė mažiau pinigų

Einamosios sąskaitos balanso (konkrečios šalies ir kitų šalių pinigų srautų apyvarta. - ELTA) perteklius rugpjūtį sudarė 136,8 mln. eurų. Palyginti su liepa, jis išaugo 21,7 proc.

Perteklių lėmė padidėjęs teigiamas antrinių pajamų balansas ir sumažėjęs, bet išlikęs teigiamas paslaugų balansas, jų neatsvėrė neigiami užsienio prekybos ir pirminių pajamų balansai, skelbia Lietuvos bankas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Perteklių lėmė padidėjęs teigiamas antrinių pajamų balansas ir sumažėjęs, bet išlikęs teigiamas paslaugų balansas, jų neatsvėrė neigiami užsienio prekybos ir pirminių pajamų balansai, skelbia Lietuvos bankas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2018, 12:54 PM

Perteklių lėmė padidėjęs teigiamas antrinių pajamų balansas ir sumažėjęs, bet išlikęs teigiamas paslaugų balansas, jų neatsvėrė neigiami užsienio prekybos ir pirminių pajamų balansai, skelbia Lietuvos bankas.

Prekių importui ir eksportui padidėjus atitinkamai 6,4 ir 6,3 proc., prekybos balanso deficitas padidėjo 9,1 proc. ir sudarė 120,7 mln. eurų. Dėl kitų investicijų pajamų padidėjimo pirminių pajamų balanso deficitas, palyginti su liepa, sumažėjo 9,9 proc.

Antrinių pajamų perteklinis balansas per mėnesį padidėjo 40,2 proc. Pervedimai iš ES paramos fondų rugpjūtį sudarė 51,9 mln., o apskaičiuotos Lietuvos įmokos į ES biudžetą - 27,9 mln. eurų. Privačių asmenų pervedimai iš užsienio sudarė 95,4 mln. eurų, palyginti su liepa, jie sumažėjo 2,0 proc. Privačių asmenų pervedimai iš Lietuvos sudarė 37,6 mln. eurų, jie sumažėjo 0,2 proc.

Neigiamą grynąjį finansinės sąskaitos investicijų srautą (5,3 mln. eurų), Lietuvos banko teigimu, lėmė neigiamas grynasis portfelinių investicijų srautas, jo neatsvėrė teigiami kitų ir tiesioginių investicijų grynieji srautai bei oficialiųjų tarptautinių atsargų didėjimas.

Lukas Blekaitis

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.