PVM lengvata malkoms kol kas nenumatyta

Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos malkoms 2019 metų biudžeto projekte nėra. Todėl kol kas nenumatytos ir lėšos, kurių reikėtų valstybės netektoms pajamoms kompensuoti, jei Seimas vis dėlto nuspręstų taikyti lengvatą, sako finansų ministras.

PVM lengvatos malkoms 2019 metų biudžeto projekte nėra, todėl kol kas nenumatytos ir lėšos, kurių reikėtų valstybės netektoms pajamoms kompensuoti.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
PVM lengvatos malkoms 2019 metų biudžeto projekte nėra, todėl kol kas nenumatytos ir lėšos, kurių reikėtų valstybės netektoms pajamoms kompensuoti.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 3:45 PM, atnaujinta Oct 18, 2018, 3:51 PM

„Kartu su biudžetu šio mokesčio pakeitimas nėra teikiamas“, – ketvirtadienį Seime pristatydamas 2019 metų biudžeto projektą sakė Vilnius Šapoka.

Tačiau jis taip pat pabrėžė, kad diskusijos dėl to dar nebaigtos.

„Manome, kad Seime diskusija šiuo klausimu turėtų įvykti. Svarstysime tą variantą“, – sakė ministras.

Pasak V. Šapokos, malkų, kurioms norima nustatyti lengvatinį PVM, prekyboje yra didžiausias šešėlis.

Malkos yra ta sritis, kur tas šešėlis tikrai yra didžiulis. Jeigu tai padėtų ištraukti iš šešėlio, tai gali būti, kad biudžeto nuostolio nebūtų“, – parlamentarams teigė ministras.

„Medienos, briketų ir visų kitų rūšių, tai, kas gali būti sudeginta panašaus pobūdžio katiluose, tai netekimai galėtų būti maksimaliai apie 10 mln. eurų, tai apimant viską, jei kalbant apie malkas, tai sudarytų tikrai nedidelę dalį“, – pridūrė jis.

Premjeras Saulius Skvernelis neseniai pareiškė, kad nuo kitų metų malkoms bus taikomas 9 proc. PVM tarifas. Dabar PVM lengvata taikoma tik centralizuotai tiekiamai šilumai, todėl ja daugiausia naudojasi daugiabučių gyventojai.

Šiuo metu malkoms, medžio ir šiaudų granulėms bei briketams taikomas standartinis 21 proc. PVM tarifas.

Energijos išteklių biržos „Baltpool“ duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį įvairių rūšių medienos kaina augo 15–25 procentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.