ŽŪM buvusio darbuotojo įmonei skyrė 2 mln. eurų ES paramos

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) skyrė 1,976 mln. eurų paramą Nyderlandų bendrovės „Rederij Samenwerking I“ valdomai įmonei, vadovaujamai Aivaro Labanausko, anksčiau dirbusio ministerijos Žuvininkystės departamento direktoriaus pavaduotoju, rašo portalas 15min.lt.

Pakeitimus įvertinusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nusprendė, kad pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą, nėra, tačiau pažymėjo, kad kai kurie jų buvo padaryti jau paraiškų teikimo metu, galbūt siekiant, kad reikalavimus atitiktų konkreti įmonė. <br>M.Patašiaus nuotr.
Pakeitimus įvertinusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nusprendė, kad pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą, nėra, tačiau pažymėjo, kad kai kurie jų buvo padaryti jau paraiškų teikimo metu, galbūt siekiant, kad reikalavimus atitiktų konkreti įmonė. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2018, 12:42 PM

Portalo duomenis, įmonės „Atlantic High Sea Fishing Company“ laivo „Margiris“ šaldymo įrangos modernizavimui ES parama skirta, pakeitus kelis su paramos skirstymu susijusius teisės aktus.

Pakeitimus įvertinusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nusprendė, kad pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą, nėra, tačiau pažymėjo, kad kai kurie jų buvo padaryti jau paraiškų teikimo metu, galbūt siekiant, kad reikalavimus atitiktų konkreti įmonė. 

Tuometis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas vasarį pasirašė įsakymą, kuriuo didžiausia ES paramos suma konkrečiai priemonei padidinta nuo 300 tūkst. iki 2 mln. eurų, o kovo mėnesį, prasidėjus paraiškų priėmimui, kitą įsakymą – į ES paramą pretenduojančioms įmonėms grynojo pelningumo reikalavimas sumažintas nuo 2 iki 1 proc., taip pat leista pateikti ne tik ataskaitinių, bet ir praėjusių metų duomenis.

Anot 15min.lt, šie pakeitimai buvo naudingi „Atlantic High Sea Fishing Company“, nes 2016 metais jos grynasis pelningumas sudarė 1,59 proc., o 2017-aisiais – minus 8,78 proc. Būtent B. Markausko  pakeitimas leido įmonei pateikti 2016-ųjų duomenis ir taip tapti tinkama gauti paramą.

Dar vieną įsakymą šiemet rugsėjį pasirašė naujasis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys – juo leista ES paramą išmokėti ne tik padengti projekto įgyvendinimo metu patirtas išlaidas, bet pasirinkti ir kitus lėšų išmokėjimo būdus – pavyzdžiui, gauti avansą, pasinaudoti sąskaitų apmokėjimu. 

A.Labanauskas 15min.lt teigė darbą ŽŪM baigęs daugiau nei prieš ketverius metus, todėl nematantis jokių sąsajų su istorija dėl ES paramos. Tuo metu ŽŪM portalui nurodė, kad teisės aktų pakeitimai buvo atliekami siekiant užtikrinti ES paramos panaudojimą.

5

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.