Migracijos departamentas imigrantų kalbą vers beveik už 5 mln. eurų

Migracijos departamentas trejiems metams pasirašė 4,7 mln. eurų maksimalios vertės preliminariąją sutartį, tai kone 20 kartų didesnė suma, nei vertimams reikėjo iki šiol, pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Eilės Migracijos departamente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eilės Migracijos departamente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 7:59 AM

Šiemet per tris ketvirčius Migracijos departamentas užsakė vertimo paslaugų už 63 tūkst. eurų, tad naujos sumos, jei išlaidos nepasikeistų, pakaktų ne trejiems, o 56 metams, pažymi portalas.

Sutartis pasirašyta su bendrove „Dokana“. Viešųjų pirkimų tarnyba ramina, kad konkurso sąlygos neribojo konkurencijos ir galėjo dalyvauti visos įmonės.

Anot portalo, į akis krinta kainų skirtumai: pavyzdžiui, valanda vertimo žodžiu iš kurdų kalbos kainuos 103 eurus, o iš bulgarų – 4,84 euro.

„Migracijos departamentas negali atsakyti, kodėl paslaugų teikėjai pateikia tokius skirtingus vertimo paslaugų įkainius. Gali būti, kad įkainių skirtumus lemia vertėjų, galinčių teikti minėtas paslaugas, skaičius. Pavyzdžiui, vienos kalbos vertėjų gali būti keli, kitos kalbos – tik vienas vertėjas. Be to, atkreiptinas dėmesys, kad perkančioji organizacija turi teisę neužsakinėti tam tikrų vertimo paslaugų, jeigu, jos vertinimu, pasiūlyti įkainiai yra per dideli“, – teigė Vidaus reikalų ministerija savo komentare.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.