Naujuose kovos su kainomis planuose – „slaptieji pirkėjai“ ir dar kai kas

Teisingumo ministerija vadinamojo kainų mažinimo plano įgyvendinimui pateikė Vartotojų teisių apsaugos įstatymo pataisas. 

 VVTAT taip pat turėtų inicijuoti pardavėjų ir paslaugų teikėjų interneto svetainių, kuriose šiurkščiai ir sistemingai pažeidžiami vartotojų apsaugos reikalavimai, blokavimą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
 VVTAT taip pat turėtų inicijuoti pardavėjų ir paslaugų teikėjų interneto svetainių, kuriose šiurkščiai ir sistemingai pažeidžiami vartotojų apsaugos reikalavimai, blokavimą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2018, 3:01 PM, atnaujinta Nov 12, 2018, 3:15 PM

Jomis Vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) norima suteikti naujus įgaliojimus. Vienas jų – organizuoti ekonominius, sociologinius ir elgsenos tyrimus vartotojų apsaugos srityje. Taip pat tarnybą norima įpareigoti atlikti prekių ir paslaugų kontrolinius pirkimus, kuriuos atlieka vadinamieji slaptieji pirkėjai

VVTAT taip pat turėtų inicijuoti pardavėjų ir paslaugų teikėjų interneto svetainių, kuriose šiurkščiai ir sistemingai pažeidžiami vartotojų apsaugos reikalavimai, blokavimą. 

Vyriausybė ministerijoms buvo pavedusi atlikti tam tikras užduotis, kad būtų pradėtas įgyvendinti vadinamasis kainų mažinimo planas. Anksčiau daliai šių darbų terminas buvo numatytas lapkričio 1 d., tačiau, atėjus šiai datai ir ministerijoms esą pateikus naujų siūlymų, pavėlintas iki lapkričio 12 d. 

Ministrų Kabinetas žada kompleksinėmis priemonėmis didinti konkurenciją prekybos maisto produktais srityje ir apsaugoti didinamą gyventojų perkamąją galią prekybos maisto produktais srityje. 

Rūta Grigolytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.