Seimas nusiteikęs atsisakyti planų didinti mokestį už atliekų šalinimą sąvartynuose

i daugiau kaip 4 kartus iki beveik 22 eurų už toną. Tai leistų gyventojams kitąmet sutaupyti maždaug 5,5 mln. eurų.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 8:32 PM

Seimo ketvirtadienio vakarą po svarstymo pritarė Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pataisai, kad kitąmet už nepavojingų atliekų šalinimą sąvartynuose tektų mokėti 5 eurus už toną. Galutinis sprendimas bus priimtas iki kitą savaitę.

5 eurų mokesčio tarifas galioja ir šiemet.

Parlamentinio Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Kęstučio Mažeikos teigimu, pataisa parengta savivaldai paskelbus apie planus didinti mokesčius gyventojams už atliekų išvežimą – atskiruose regionuose sąskaitos galėtų padidėti iki 10 proc.

Pasak jo, dabar gyventojai už nepavojingų atliekų šalinimą sąvartynuose per metus sumoka apie 1,5 mln. eurų, o padidinus mokestį kitąmet šį suma išaugtų iki maždaug 7 mln. eurų.

Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pakeitimus, numatančius nepavojingų atliekų šalinimo sąvartynuose įkainių didinimą, Seimas priėmė 2014-ųjų lapkritį. Įstatymas numato, kad nuo 2019 metų šis mokestis siektų 21,72 euro, o nuo 2020-ųjų – 27,51 euro už toną.

Pasak K. Mažeikos, 2020 metais Lietuvoje jau veiks daugiau atliekų degintojų ar perdirbėjų, todėl į sąvartynus bus vežama mažiau atliekų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.