Dėl buvusios sausros daržovės – kone dvigubai brangesnės

Ūkininkai skaičiuoja, kad dėl 2018 metų sausros daržovių ir bulvių derlius beveik trečdaliu mažesnis nei įprastai, tačiau už produkciją gauna nuo trečdaliu ar net ir dvigubai daugiau. Augintojai sako, kad lietuviškos produkcijos pakaks iki kovo. Daržovių ir bulvių Lietuvoje ieško ir kitų šalių pirkėjai, nes derlius mažesnis kone visoje Europoje.

 Augintojai sako, kad lietuviškų daržovių pakaks iki kovo.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Augintojai sako, kad lietuviškų daržovių pakaks iki kovo.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 5:31 PM

Pasak Šiaulių rajono ūkininko Lino Šateikos, pastaraisiais metais daržoves teko pardavinėti pigiai, vos padengiant gamybos išlaidas. Maždaug pusė produkcijos keliauja vietos pirkėjams, likusi – Latvijos, Estijos rinkoms.

„Yra nemažai užklausimų net iš Olandijos, Lenkijos, bandėme vežti į Bulgariją, Rumuniją. Apsisprendėme, kad geriau palikti daržoves vietos rinkai“, – sakė L.Šateika.

Kito Šiaulių rajono ūkininko visas bulves iš ūkio išsiveža užsienio pirkėjai.

„Europoje bulvių trūksta jau seniai, kiek su tiekėjais bendraujame, prieš Naujuosius metus baigė ir importuoja. Šiandien bulvių kaina 22 centai iš sandėlio“, – pasakojo Šiaulių rajono ūkininkas Edas Sasnauskas

Pagal leidinį „Agrorinka“, ir parduotuvėse morkos, svogūnai, kopūstai beveik dvigubai brangesni nei prieš metus, bulvės, priklausomai nuo kokybės – penktadaliu.

Daržovių augintojų asociacijos direktorės teigimu, daržovių poreikis, augant eksportui, didėja. Tad turintieji galimybių, galėtų plėsti plotus ir pateikti daugiau produkcijos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.