Kvitų žaidimas: daugiau prizų, tačiau be didžiųjų prekybos tinklų

Nuo pirmadienio, vasario 18-osios, įsigalios pakeitimai Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Kvitų žaidime. Bus daugiau prizų, tačiau žaidimui nebus galima registruoti kvitų už prekes, įsigytas didžiuosiuose prekybos tinkluose.

Kvitų žaidime bus daugiau prizų, tačiau žaidimui nebus galima registruoti kvitų už prekes, įsigytas didžiuosiuose prekybos tinkluose.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Kvitų žaidime bus daugiau prizų, tačiau žaidimui nebus galima registruoti kvitų už prekes, įsigytas didžiuosiuose prekybos tinkluose.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-15 14:20

VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius Eltai teigė, kad siekiant paskatinti gyventojus aktyviai registruoti kvitus žaidime, kurio tikslas yra mažinti šešėlinę ekonomiką, nuspręsta atnaujinti šią iniciatyvą ir iki 300 tūkst. eurų padidinti prizinį fondą bei savaitinių laimėtojų skaičių.

„Kiekvieną antradienį bus skelbiama nebe po 10, o po 100 laimingųjų kvitų, kurie jų savininkams atneš piniginius laimėjimus po 50 eurų.

Pagal iki šiol galiojusias Kvitų žaidimo taisykles, per savaitę savaitinių prizų laimėtojams buvo išdalinami apie 2 tūkst. eurų vertės piniginiai laimėjimai, įsigaliojus naujoms taisyklės ši suma išauga iki 5 tūkst. eurų. Kiekvieną pirmąjį mėnesio antradienį ir toliau bus skelbiamas vienas 5 tūkst. eurų laimėtojas“, – Eltai sakė R. Puncevičius.

Taip pat numatoma praplėsti ir Kvitų žaidime galinčių dalyvauti prekybos ir paslaugų vietų sąrašą. Tikimasi, kad tai paskatins gyventojus prašyti kvito įsigyjant paslaugas ar prekes ne tik turgavietėje, ir taip prisidėti prie sąžiningo pajamų apskaitymo ir mokesčių mokėjimo.

Nuo vasario 18 d. į žaidimą įtraukiamos ir kitos prekybos vietos, išskyrus 6 didžiųjų prekybos tinklų parduotuves.

„Verslo žinios“ skelbė, kad dalyvauti loterijoje negalės didieji „Maximos“, „Iki“, „Rimi“, „Lidl“ ir „Senukų“ prekybos tinklai. Kaip teigė R. Puncevičius, sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kur neapskaitytų pajamų rizika yra didesnė.

„Iniciatyvos pirminis tikslas – skatinti šešėlinės ekonomikos traukimąsi skatinant tinkamą pajamų apskaitymą. Šiuo atveju iniciatyva nėra orientuota į didžiausios apyvartos rinkos dalyvius, kur kvitas yra išduodamas visuomet, o į mažesnes prekybos vietas, kur neapskaitytų pajamų rizika yra didesnė“, – Eltai teigė Kvitų žaidimo projekto vadovas.

Taip pat, anot jo, siekiama užtikrinti, kad dalyvavimas žaidime ir kvitų registravimas būtų paprastas. Dėl to atrinkti didžiausią apyvartą generuojantys mažmeninės prekybos tinklai, o ne atskiros prekybos vietos, dėl ko gyventojams nuolat reikėtų tikrintis, ar kvitas dalyvauja žaidime, ar ne.

„Įvertinus bendrą mažmeninės prekybos veiklas vykdančių įmonių apyvartą ir priimtas sprendimas eliminuoti daugiau nei trečdalį (apie 34 proc.) mažmeninės prekybos veiklas vykdančių įmonių apyvartos generuojančius didžiuosius prekybos tinklus. Tokiu būdu atrinkti tik 6 prekybos tinklai, iš kurių už įsigytas prekes gauti kvitai dalyvauti kvitų žaidime negalės“, – sakė R. Puncevičius.

Naujausiais VMI duomenimis, Kvitų žaidime iš viso užregistruota 2,36 mln. kvitų. Iš jų kvitų už paslaugas – 1,26 mln., už turgavietėse įsigytas prekes – 1,1 mln.

Šiuo metu jau paskelbta 630 laimingų savaitinių kvitų ir 14 laimingų mėnesinių kvitų, todėl paskelbtų laimėjimų prizinis fondas siekia 196 tūkst. eurų. Viešojo maitinimo sektoriuje, atsižvelgus į bendrą šalies pridėtinės vertės mokesčio (PVM) augimą ir lyginant su tuo pačiu laikotarpiu užpernai, per 2018 m. į biudžetą papildomai deklaruota apie 3,3 mln. eurų PVM.

Lukas Blekaitis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.