Po kilusio skandalo dėl pinigų plovimo – raminimai: pasakė, ko laukti banko klientams

Po kilusio skandalo dėl galimai per „Swedbank“ banką plautų pinigų pasisakė ir Lietuvos banko atstovai. Jie naujienų agentūrai ELTA teigė neturintys informacijos, kad „Swedbank“ būtų dalyvavęs pinigų plovimo sandoriuose.

„Swedbank“ banko Lietuvoje atstovas spaudai Saulius Abraškevičius ramino, kad visi šio banko klientai gali būti ramūs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Swedbank“ banko Lietuvoje atstovas spaudai Saulius Abraškevičius ramino, kad visi šio banko klientai gali būti ramūs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-20 13:58, atnaujinta 2019-02-20 14:28

Tą patį, anot Lietuvos banko, patvirtino ir kolegos iš Estijos bei Švedijos priežiūros institucijų.

„Maždaug prieš metus Lietuvos bankas atliko „Swedbank“ inspektavimą, kurio metu vertino ir kaip bankas laikosi pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų.

Buvo nustatyta tam tikrų neatitikimų, susijusių su procedūromis, už tai Lietuvos bankas skyrė bankui įspėjimą ir įpareigojo ištaisyti trūkumus. Tą „Swedbank“ atliko – trūkumus iki nurodyto termino ištaisė.

Atidžiai stebime padėtį ir ją vertinsime bendradarbiaudami su kitų šalių institucijomis ir teisėsauga. Prireikus imsimės priemonių“, – naujienų agentūrai ELTA teigė Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Jo teigimu, šio banko klientams pagrindo nerimauti nėra, nenumatoma ir poveikio šalies bankų sistemai.

„Swedbank“ banko Lietuvoje atstovas spaudai Saulius Abraškevičius taip pat ramino, kad visi šio banko klientai gali būti ramūs.

„Norime patikinti, kad ši situacija neturi jokios įtakos banko kasdienei veiklai“, – lrytas.lt teigė atstovas spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.