Išvardijo argumentus, kodėl vaikšto į dėvėtų rūbų parduotuves ar kodėl nosies nebekiša

Savo skaitytojų portalo lrytas.lt feisbuko paskyroje klausėme, ar perkate dėvėtų prekių parduotuvėse? Ačiū visiems, kurie pasisakėte. Pasirodo, daugelis skaitytojų pirkti dėvėtų drabužių, avalynės ar netgi papuošalų, lavinamųjų žaidimų nesibodi. Be to, kad gali sutaupyti, moterys dėvėtų drabužių parduotuves vertina ir dėl to, kad pirkdamos rūbus ten, gali būti tikros, jog kitos damos, apsirengusios vienodai kaip ji, gatvėje nesutiks.

Žmonės turi ne vieną argumentą, kodėl perka dėvėtų prekių parduotuvėse. Ir tai – nebūtinai kaina.<br> V.Balkūno nuotr.
Žmonės turi ne vieną argumentą, kodėl perka dėvėtų prekių parduotuvėse. Ir tai – nebūtinai kaina.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2019, 5:07 PM, atnaujinta May 17, 2019, 6:13 PM

Skaitytojai aiškino, jog dėvėtų rūbų visai kitokia kokybė nei pardavinėjamų kai kuriose tinklinėse naujų drabužių parduotuvėse.

Buvo ir tokių, kurie pabrėžė visai ką kita – galimybę apsiperkant dėvėtų rūbų parduotuvėse mažinti vartotojiškumą ir taip tausoti aplinką.

Viena tokių – Kotryna Meidė, kuri rašė: „Perku! Ne dėl to, kad negaliu sau leisti naujų (kartais galiu), bet tie nauji dažnai neverti savo kainos. Priešingai nei už 30 ct pirktas 100 proc. vilnos megztukas ar patogūs klasikiniai džinsai. Žmonės per daug vartoja.“

„Kotryna aš ir jums pritariu, gyvenu De, ir čia daug žmonių perka dėvėtus, nors tikrai gali sau naujus leisti, bet viskas ne dėl to, kad gali leisti, o dėl kitų dalykų, tokių kaip kad žmonės per daug vartoja... Vaikams labai labai dažnai perka dėvėtus rūbus, nes, kaip teko girdėti, kaip kiti tėvai sako, kad tai geriau vaikų odai, kad daug dažų jau nuplauti ir kad vaikams tikrai verta pirkti dėvėtus“, – jai atsakė Milda Kunciute.

Savo patirtimi pasidalijo ir Tiesiog Milda: „Anksčiau pirkdavau, o dabar net nupurto mintis ten eit, nes parsinešiau utėlių iš dėvėtų prekių parduotuvės. Tada, atsimenu, pirkau paduškėlių porą į mašiną. Tai buvo prieš kokius 4 metus“.

Angelė Vabalienė rašė niekada neperkanti dėvėtų prekių. „Aš nesu tokia turtinga, kad pirkčiau daug pigių daiktų. Geriau vienas geras, naujas, negu dešimt skudurų, su kuriais parsineši visas jį nešiojusio žmogaus bėdas. Tai yra tikrai, pastebėkite...“

„Tai kad nedėvėtų rūbų parduotuvių Lietuvoje nėra. Pvz., (naujų drabužių parduotuvėje) skudurai tokie numatuoti, kad būna 5 spalvų lūpdažiais nuterlinti. Su tais rūbais dar niekas nepasirodė gatvėje, o jie jau nudėvėti.“ Tokia skaitytojos Rasos Elenos Pirol nuomonė.

Vida Miskiniene rašė: „Taip, perku, nu ir ką? Geriau iš tokios parduotuvės, negu iš kokio turgaus, paskui ir eina pusė miesto vienodai apsirengusių,o jau iš tokios parduotuvė nusipirkai, pasitvarkei ir atrodai gražiai ir vos ne vienetinė, nieko blogo nematau. O, matau, dauguma rašo, kad neperka, man atrodo, kad gėdijasi tiesiog pasakyti ir tiek. Žinoma, ne viską perku, bet kai užeinu, kažką gražaus randu.“

„Pritariu, Gariūnuose jau seniai stengiuosi nieko nepirkti, nes, visų pirma, žiauriai brangu, kokybė neatitinka, kainos, jokios garantijos, nors sako, kad ale teikiama. Perku arba parduotuvėse, arba dėvėtuose naujus su etiketėmis“, – rašė Diana Šuško.

„Taaaaip. Dolče humana ir gausači“, – juokavo Saule Paulauskaite. „O aš vadinu „Burda moden“ salonu. Kartą viena pažįstama nustebo, kad taip gerai gyvenu, nes rūbus perku tokioj parduotuvėj...“, – pridūrė Rasa Petkevičiūtė Bukelskienė.

„Dėvėtuose rengiasi tik stilingos moterys, nes žino kad antros tokios gatvėj nesutiks“, – įsitikinusi Zita Simanaviciene.

O štai Judita Sereikaitė papasakojo tokią istoriją: „Nusipirkau naują suknelę už 100 eurų, po kokių metų užsukau į dėvėtų rūbų parduotuvę ir žiūriu – lygiai tokia pat suknelė, net mano dydžio, tik 1 euras“. Beje, tokį „atradimą“ padariusių komentatorių buvo ir daugiau.

„Mačiau žiemą kailinius už 600 eurų. Nuo to laiko kojos nekeliu. Nors anksčiau dažnai apsipirkdavau“, – sakė Inga Molevaite. Jai pritarė Vida Prokopienė: „Nebe. Kainos užlaužtos. Užėjau į vieną, vaikiškas chalatukas – 8 eur. O dėvėtų parduotuvėje radau už 3 pinigėlius“.

O Kat Lilo neslėpė, jog dėvėtų rūbų perka retai: „Gėda man ten raustis, jaučiu kritusią savivertę. O skudurų ir taip pilna. Nauji pigiau kainuoja parduotuvėse“. Tokiose parduotuvėse nesilanko ir Jankovienė Laura: „Neperku, net neinu. Beeet, kai draugės ar kas pasakoja ir rodo kažką gražaus, tikrai negalvoju, kad neturi pinigų įsigyti naują, tiesiog skudurynuose yra tikrai daug drabužių, kurių jau net nebėra naujų prekyboje“.

Paskaityti daugiau nuomonių ar pareikšti savo galite lrytas.lt feisbuko paskyroje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.