V. Vasiliauskas: dėl vidinių diskusijų didžiosios fintech įmonės mažiau domisi Lietuva

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sako, kad didžiųjų finansinių technologijų (fintech) įmonių susidomėjimas Lietuva vis mažėja, o dėl to kaltos vidinės diskusijos šalyje.

 Anot LB valdybos pirmininko, susidomėjimas mažėja dėl šalyje vykstančių vidinių diskusijų.  <br>D.Umbraso nuotr.
 Anot LB valdybos pirmininko, susidomėjimas mažėja dėl šalyje vykstančių vidinių diskusijų.  <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2019, 11:18 AM

"Susidomėjimas mažėja (fintech. – ELTA). Mes taikėmės į didelius vardus. Ką matome dabar, matome likusias smulkias žuveles, kurios galbūt per tam tikrą laiką užsiaugins raumenis, bet didelių vardų susidomėjimas yra praėjęs. Kryptingas dvejų metų darbas , jo efektas mažėja", – sakė V. Vasiliauskas.

Anot LB valdybos pirmininko, susidomėjimas mažėja dėl šalyje vykstančių vidinių diskusijų.

"Buvo nuoseklus, kryptingas darbas kelerius pastaruosius metus. Mes matome, kad susidomėjimas mažėja, manome, kad to priežastys yra susijusios su vidinėmis diskusijomis. Todėl tam, kad išlaikytume tą tempą ir pasiektume tikslų, kuriuos sau keliame, reikės įdėti dar daugiau papildomų pastangų", – teigė V. Vasiliauskas.

Jo manymu, valstybėje nesusitariama dėl vieningos krypties.

"Institucijos, kurios kompetentingos, turi įdirbį, susitaria, bet ne mes vieni esame aktoriai šioje scenoje, yra ir kitų aktorių, kurie turi kitą nuomonę. Be abejo, diskutuoti galima, bet diskusijos yra vienas dalykas, o nepagrįsti kaltinimai ir netikrų žinių skleidimas yra kita", – sakė LB valdybos pirmininkas.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius yra sakęs, kad politiniai procesai dėl Jungtinės Karalystės startuolio "Revolut" nekenkia pastangoms pritraukti investuotojus gamybos ir kitose srityse, tai gali paveikti nebent fintech srities investuotojus.

Lukas Blekaitis

2019 06 07 10.20 val. L.B.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį