Kertant Latvijos sieną teks deklaruoti grynuosius – nurodė sumas

Latvijos parlamentas galutiniu svarstymu priimė įstatymo pataisas dėl grynųjų pinigų deklaravimo kertant valstybės sieną.

Deklaracijoje nurodžius klaidingus duomenis gali būti taikoma 25 proc. deklaruotos pinigų sumos bauda.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Deklaracijoje nurodžius klaidingus duomenis gali būti taikoma 25 proc. deklaruotos pinigų sumos bauda.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2019, 12:52 PM, atnaujinta Jun 14, 2019, 2:04 PM

Pataisos skelbia, kad deklaruoti turimus grynuosius pinigus atvykdamas į Latviją arba išvykdamas iš jos fizinis asmuo privalės tuo atveju, jei jų suma yra ne mažesnė kaip 10 tūkst. eurų eurais ar kita valiuta.

Tokioje deklaracijoje bus privalu nurodyti deklaruojamų grynųjų savininką ir jų gavėją, pinigų sumą, jų kilmę, įvežimo ar išvežimų tikslą, taip pat pateikti transporto priemonės, kuria šie pinigai pervežami, duomenis bei jos judėjimo maršrutą.

Deklaracijoje nurodžius netikslius ar klaidingus duomenis, gali būti taikoma 25 proc. deklaruotos pinigų sumos bauda.

Pataisas inicijavusi Finansų ministerija tvirtina, jog jos parengtos pagal „Moneyval“ institucijos rekomendacijas, jų tikslas – aktyviau kovoti su finansiniais nusikaltimais, o panaši pinigų deklaravimo praktika galioja daugelyje Europos valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.