Mausto pagyti norinčius lietuvius – tuščiais pažadais išvilioja solidžias sumas

Lietuvoje sparčiai daugėja neva stebuklingų, nuo visų ligų galinčių pagydyti magnetinių apyrankių, papuošalų, toksinus išvalančių vonelių ar maisto papildų. Jų pardavėjai skelbia, kad tokie netradiciniai gydymo būdai net gali pakeisti vaistus.

 Atsakingos tarnybos įspėja – jokie magnetiniai papuošalai ar vonelės žmonių negydo ir ragina žmones neleisti tam pinigų.
 Atsakingos tarnybos įspėja – jokie magnetiniai papuošalai ar vonelės žmonių negydo ir ragina žmones neleisti tam pinigų.
N.Ribokienė.<br>Lrytas.lt stop kadras
N.Ribokienė.<br>Lrytas.lt stop kadras
 Atsakingos tarnybos įspėja – jokie magnetiniai papuošalai ar vonelės žmonių negydo ir ragina žmones neleisti tam pinigų.<br>Lrytas.lt stop kadras
 Atsakingos tarnybos įspėja – jokie magnetiniai papuošalai ar vonelės žmonių negydo ir ragina žmones neleisti tam pinigų.<br>Lrytas.lt stop kadras
V.Vasilis.<br>Lrytas.lt stop kadras
V.Vasilis.<br>Lrytas.lt stop kadras
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 17, 2019, 10:28 AM, atnaujinta Jun 17, 2019, 11:09 AM

Atsakingos tarnybos įspėja – jokie magnetiniai papuošalai ar vonelės žmonių negydo ir ragina žmones neleisti tam pinigų, skelbia „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Reporteris“. Anot tarnybų, sukčių ir jų siūlomų produktų sparčiai daugėja, nes plinta jų reklama socialiniuose tinkluose.

Nešiojant magnetines apyrankes galima pamiršti nuovargį, miego sutrikimus, jos pagerina kraujotaką, mažina galvos, raumenų, kaulų skausmus. Taip sako jų gamintojai ir platintojai.

Siūlymų įsigyti magnetines apyrankes pilna internete, socialiniuose tinkluose ar primesta lankstinukų į pašto dėžutes.

„Apyrankę galima nešioti ant kairės rankos, kas surišta su širdimi, galva. Sušildo“, – aiškino produkcijos platintojas Vitalis Vasilis.

Viena tokia apyrankė kainuoja iki 150 eurų. Apyrankes pardavinėjantis kaunietis neslėpė, kad tikinčių jų gydomąja galia netrūksta.

„Nepadėjo tiems, kurie nusipirko, kaip puošmeną padėjo lentynoje ir jos nenešioja arba pametė. O nusiskundimų tikrai nežinau, tai būtų pasaulinė sensacija, kad magnetai nepadėjo“, – tikino produkcijos platintojas.

Tačiau sveikatos priežiūros įstaigas akredituojanti tarnyba žmonėms atveria akis: „ Šie gaminiai akivaizdžiai neatitinka medicinos prietaisų reikalavimų, jie neturi tų savybių, kurias deklaruoja platintojai. Pacientų tikėjimas, kad jie su tam tikru magneto gaminiu išsigydys visą eilę ligų, nėra paremtas jokia medicinos teorija ir praktika“. Taip aiškino Akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos direktorė Nora Ribokienė.

Reklamos siūlo išbandyti ir daugiau neva gydančių aparatų: tiriančių organų veiklą, organizmo užterštumą ar net galinčių nufotografuoti aurą. O štai įmerkus kojas į specialią vonelę ir palaikius, iš organizmo neva pašalinami toksinai.

„Teigiama, kad šios vonelės per padų odą iš organizmo išvalo sunkiuosius metalus. Medicinoje nėra būdo, kaip sunkiuosius metalus išvalyti per odą. Taigi tokius prietaisus naudodami pacientai išvalo savo piniginę“, – sakė N.Ribokienė.

Akreditavimo tarnyba kasmet nubaudžia keliasdešimt platintojų, pardavinėjančių neva gydančius aparatus.

„Jie pateikia menamų specialistų pavardes, profesorių atsiliepimus ir labai gražius komentarus. Mes patikrinome ir nustatėme – nei tokių medikų realybėje yra, nei tie komentarai realūs“, – aiškino Akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos direktorė.

Dažniausiai tokiais gydymo būdais patiki vyresnio amžiaus žmonės.

Vartotojų teisių apsaugos tarnyba aiškina, kad neretai nuo sukčių nekentėjusiems žmonės susigrąžinti pinigų nepavyksta.

Sukčiams už neva gydančius aparatus gresia baudos iki 9 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.