„Sodra“ primena dar vieną svarbų dalyką dėl pensijų – laiko liko mažai

Gyventojai, kaupiantys antros pakopos pensijų kaupimo fonde, iki liepos pabaigos gali pasididinti kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc. ir gauti didesnę valstybės paskatą, teigia „Sodra“.

Iki liepos mėnesio pabaigos galima pasididinti kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iki liepos mėnesio pabaigos galima pasididinti kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iki liepos mėnesio pabaigos galima pasididinti kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc.<br>M.Patašiaus nuotr.
Iki liepos mėnesio pabaigos galima pasididinti kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 23, 2019, 11:47 AM, atnaujinta Jul 23, 2019, 11:48 AM

„Iki liepos mėnesio pabaigos galima pasididinti kaupimo tarifą nuo 1,8 iki 3 proc. ir gauti didesnę valstybės paskatą. Apie savo sprendimą padidinti kaupimą kaupiantysis turėtų informuoti savo pensijos kaupimo bendrovę“, – pranešime cituojama „Sodros“ direktoriaus pavaduotoja Violeta Latvienė.

Pasak V. Latvienės, toks kaupimas, kai gyventojas skiria 1,8 proc. nuo savo pajamų neatskaičius mokesčių, o valstybė – 0,3 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio (VDU), yra pirmoji 2019 metų kaupimo stotelė, 2020 metais kaupimas didės atitinkamai iki 2,1 proc. ir 0,6 proc., kol 2023 metais atitinkamai pasieks 3 ir 1,5 proc.

Anksčiau kaupusiems pagal formulę 2+2+2 proc., automatiškai pritaikytas 3 proc. kaupimo tarifas su maksimalia 1,5 proc. valstybės paskata.

Kiti kaupiantieji, jei patys iš karto nepasirinko kaupti daugiau, dar turi laiko įvertinti savo galimybes ir iki liepos pabaigos priimti sprendimą, ar kaupti daugiau ir gauti didesnę valstybės paskatą, teigiama pranešime.

Institucija nurodo, kad po mokesčių ir pensijų kaupimo reformos nebemažėja „Sodros“ pensija, nes valstybės paskata skiriama iš valstybės biudžeto lėšų. Liepos pradžios duomenimis, veikiančių pensijų kaupimo sutarčių skaičius siekia 1,132 mln.

499 tūkst. gyventojų kaupia tarifu 1,8 proc. nuo savo gaunamų pajamų ir gauna 0,3 proc. nuo VDU valstybės paskatą; 663 tūkst. gyventojų kaupia 3 proc. nuo pajamų, ir gauna 1,5 proc. valstybės paskatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.