L. Kukuraitis rado būdą mažinti skurdą: „Yra šalių, nuėjusių tuo keliu“

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad mažinti skurdą, ypač provincijoje, padeda ikimokyklinės įstaigos. Visuotinio privalomojo ikimokyklinio ugdymo įvedimas socialine prasme būtų teisingas žingsnis.

Pasak ministro, jei į darželius leisti vaiką būtų privaloma, skurdą šalyje galima būtų sumažinti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak ministro, jei į darželius leisti vaiką būtų privaloma, skurdą šalyje galima būtų sumažinti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Kukuraitis.<br>D.Umbraso nuotr.
L.Kukuraitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 9:32 AM, atnaujinta Aug 29, 2019, 9:44 AM

„Ne kartą esu sakęs ir prezidentui minėjau, kad taikinys, jeigu mes norime rimtai žiūrėti į skurdą ir gerovės valstybę, turėtų būti ikimokyklinis ugdymas“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė L.Kukuraitis.

Pasak jo, vaikai iš komplikuotų šeimų ikimokyklinio ugdymo įstaigose adaptuojasi, gauna pagalbą, jų socialinis vystymasis susilygina su kitų vaikų ir tai prisideda prie skurdo mažinimo.

„Darželiai turi tokią išlyginamąją galią. Jeigu keletą metų lankai su panašiais vaikais ir turi tuos pačius užsiėmimus, tai vis tiek tavo gebėjimai, įgūdžiai vystosi panašiai. Jeigu gyvename atskirai, tik mano namų aplinkoje ir jeigu ta aplinka dar yra turinti socialinės rizikos, tai, žinoma, kad kai aš ateisiu į mokyklą, aš būsiu visai kitų galimybių“, – sakė L.Kukuraitis.

Pasak ministro, jei į darželius leisti vaiką būtų privaloma, skurdą šalyje galima būtų sumažinti. Tačiau toks sprendimas Lietuvai greičiausiai būtų per staigus žingsnis.

„Kiek žinau, ne kartą yra bandyta politiniuose cikluose svarstyti apie privalomąjį ikimokyklinį ugdymą. Yra dalis šalių, nuėjusių tuo keliu. Bet greičiausiai Lietuvoje tai būtų per staigus pokytis. Mes turėtume ieškoti kitų priemonių su Švietimo ministerija ir su savivaldybėmis“, – sakė L.Kukuraitis.

Pasak ministro, Lietuvos miestuose darželius lanko daugiau kaip 90 proc. vaikų, tačiau regionuose – tik 35 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.