Nori uždrausti 16 metų neturintiems asmenims pirkti loterijos bilietus

Seimui teikiama Loterijų įstatymo pataisa, kuria ketinama drausti jaunesniems nei 16 metų asmenims įsigyti loterijos bilietą ir dalyvauti loterijoje.

Naujausioms pataisoms siūloma loterijos bilietų neparduoti žmonėms iki 16 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naujausioms pataisoms siūloma loterijos bilietų neparduoti žmonėms iki 16 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2019, 9:17 AM

Tokią pataisą Seime 2018 m. vasarį įregistravo „valstiečių“ frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Seimo Europos teisės departamentas siūlomuose pakeitimuose įžvelgia laisvo prekių ir paslaugų judėjimo ribojimus.

„Siūlomas draudimas galėtų būti pateisinamas priežastimis apsaugoti visuomenės interesus ir turėtų būti laikomas atitinkančiu proporcingumo principus, jei siekiamo tikslo neįmanoma pasiekti mažau ribojančiomis priemonėmis“, – rašoma išvadoje.

Seimo teisininkai pabrėžia, kad pataisos prieštarauja Civiliniam kodeksui, leidžiančiam jaunuoliams iki 14 metų savarankiškai sudaryti smulkius buitinius sandorius ir gauti asmeninės naudos. Taip pat pabrėžiama, kad 14-18 metų jaunuoliai gali savarankiškai disponuoti savo pajamomis bei turtu, įgytu už jas.

Uždrausti jaunimui iki 16 metų įsigyti loterijos bilietus ir dalyvauti įvairiose loterijose siūloma nebe pirmą kartą. Tokį siūlymą Biudžeto ir finansų komiteto narys Andrius Palionis su keliais kitais parlamentarais buvo registravę 2014 m. lapkritį, tačiau jis taip ir liko gulėti stalčiuose.

Naujausioms pataisoms, kuriomis siūloma loterijos bilietų neparduoti žmonėms iki 16 metų, teisininkai nesiūlo baudų už draudimo nepaisymą.

2014 m. pataisoms Seimo Teisės departamento išvadoje buvo nurodoma, kad turi būti numatyta atsakomybė už šio draudimo nesilaikymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.