Teisingumo ministras pažadėjo iš vidinių rezervų didinti atlyginimus įkalinimo įstaigų pareigūnams

Teisingumo ministerija nuo kitų metų sausio 1 d. iš vidinių rezervų didins darbo užmokestį įkalinimo įstaigų pareigūnams. 

E. Jankevičius: „Iš vidinių rezervų didinsime atlyginimus įkalinimo įstaigų pareigūnams“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E. Jankevičius: „Iš vidinių rezervų didinsime atlyginimus įkalinimo įstaigų pareigūnams“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-17 11:48

„Šiais metais bausmių vykdymo sistemoje buvo daug pertvarkų ir reformų: buvo optimizuotas įkalinimo įstaigų skaičius, peržiūrėta Kalėjimų departamento struktūra ir atsisakyta nereikalingų funkcijų, iškeldintas Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas, reformuota sveikatos priežiūros sistema įkalinimo įstaigose, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. – Noriu padėkoti pareigūnų profsąjungoms, kurios teikė pasiūlymus dėl vykdomų reformų ir darbo užmokesčio didinimo. Šis darbas buvo sunkus, buvo daug ginčų, tačiau viskas vyko garbingai ir konstruktyviai“. 

Anot ministro, po šių sudėtingų pertvarkų pavyko sutaupyti nemažai lėšų. Pavyzdžiui, šiemet įkalinimo įstaigų skaičių sumažinus nuo 11 iki 9 kasmet bus sutaupyta maždaug 500 tūkst. eurų. Reformų metu sutaupytos lėšos bus panaudotos didinant pataisos įstaigose dirbančių pareigūnų.

„Suprantame, kad įkalinimo įstaigų pareigūnai dirba atsakingą ir sunkų darbą, kiekvieną dieną susiduria su įvairiausiais pavojais. Už tai turi būti tinkamai atlyginama, kad jų atlyginimai būtų konkurencingi“, – pažymi ministras E. Jankevičius. 

Atlyginimai bus didinami visoms bausmių vykdymo pareigūnų grandims, o dėl konkrečių dydžių bus tariamasi su pareigūnų profsąjungomis. 

Trečiadienį Vyriausybė taip pat pritarė Vidaus tarnybos įstatymo pakeitimams, kuriuose numatoma padidinti minimalius pareiginės algos koeficientus vidaus tarnybos sistemos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.