Per metus eksportuotų prekių kainos sumažėjo 3,2 proc., importuotų – 4,1 proc.

Per metus eksportuotų prekių kainos sumažėjo 3,2 proc., importuotų prekių – 4,1 proc., skelbia Statistikos departamentas.

Kaip skelbiama pranešime, per mėnesį (rugpjūtį, palyginti su liepa) eksportuotų prekių kainos sumažėjo 1,2 proc., importuotų prekių – 0,8 proc.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kaip skelbiama pranešime, per mėnesį (rugpjūtį, palyginti su liepa) eksportuotų prekių kainos sumažėjo 1,2 proc., importuotų prekių – 0,8 proc.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2019, 11:09 AM

Tuo metu iš euro zonos importuotų prekių kainos per metus sumažėjo 0,7 proc., ne iš euro zonos – 6,8 proc.

Kaip skelbiama pranešime, per mėnesį (rugpjūtį, palyginti su liepa) eksportuotų prekių kainos sumažėjo 1,2 proc., importuotų prekių – 0,8 proc.

Iš eksportuotų prekių labiausiai – 8,7 proc. – atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai. Betono, cemento ir gipso gaminiai atpigo 8,6 proc., rafinuoti naftos produktai – 6,3 proc., bet pabrango akmenys, smėlis ir molis – 14,4 proc., variklinės transporto priemonės – 6,4, kompiuteriai ir išorinė įranga – 5 proc., nurodo Statistikos departamentas.

Iš importuotų prekių daugiausia – 5,3 proc. – atpigo žalia nafta. Niekur kitur nepriskirti, kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai atpigo 5 proc., žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 4,4 proc., bet pabrango sodinamoji medžiaga: gyvi augalai, svogūnėliai, gumbai ir šaknys, auginiai ir ūgliai – 6,2 proc., medicinos ir odontologijos prietaisai, instrumentai ir reikmenys – 3,5, akmenys, smėlis ir molis – 3,4 proc.

Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 0,1 proc., ne iš euro zonos – 1,4 proc.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.