Vaistų utilizavimas: skaičiai, kokių nesitikėjote!

Šį sekmadienį „Atliekų kultūroje“ kalbėsime itin aktualia vaistų utilizavimo tema: bus atsakyta į du pagrindinius klausimus: kaip teisingai išmesti nebegaliojančius vaistus ir kur jie nukeliauja toliau? Ogi į vienintelę vaistų ir kitų medicininių bei pavojingų atliekų deginimo gamyklą, esančią Šiauliuose.

Nebereikalingi vaistai keliauja į vaistų ir kitų medicininių bei pavojingų atliekų deginimo gamyklą, esančią Šiauliuose.<br>Autorių nuotr.
Nebereikalingi vaistai keliauja į vaistų ir kitų medicininių bei pavojingų atliekų deginimo gamyklą, esančią Šiauliuose.<br>Autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2019, 11:35 AM, atnaujinta Oct 26, 2019, 11:39 AM

Pasak specialistų, vien per šiuos metus čia sudeginta 133 tonos vaistų atliekų. Na, o kiti skaičiai dar įspūdingesni. Žinote, kiek tai mums, mokesčių mokėtojams, kainuoja? „2018 metais tai kainavo šiek tiek daugiau nei 35 tūkstančius eurų“, – sako Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) atstovė Andželika Oraitė.

Statistika rodo, kad teisingai išmetame vaistų gerokai daugiau, bet, kita vertus, gal ir pernelyg neracionaliai jų prisiperkame? Visur turi būti saikas, juolab kad vaistų utilizavimas kainuoja mums visiems.

Rubrikoje „Jie irgi TAI“ daro turėsite unikalią galimybę pamatyti, kokiomis nuotaikomis gyvena ir ką dabar veikia legendinis televizijos personažas Pylipukas. Verslininku tapęs Darius Balčiūnas, galima sakyti, dabar yra reklamos gamybos guru, kas dieną susiduriantis su atliekų rūšiavimu: mat po gamybos procesų susidariusiomis atliekomis būtina tinkamai atsikratyti. Ar Darius kruopštus rūšiavimo šalininkas? Sužinosite, pasižiūrėję laidą.

„Atliekų kultūroje“ kaip visada siužetą rengs ir smalsieji Vaciukas su Vacyte: jie pirmą kartą gyvenime iš praeivių Vilniuje ims interviu apie rūšiavimą ir kitus svarbius dalykus: ką šio smagaus žurnalistinio tyrimo metu sužinos vaikai?

Na, o „Auksarankio“ rubrikoje šį kartą pamatysite žurnalistės Rūtos Lukoševičiūtės – Daudienės vyrą Marių. Jis visus nustebins „Helovino“ proga iš nebereikalingų namuose esančių priemonių sukurdamas baidyklę, kuri taps išskirtiniu kiemo atributu.

Norite žinoti daugiau nei kiti atliekų kultūros klausimais? Tuomet sekmadieniais, 11-ą ryto, įsijunkite analogų neturinčią laidą Lietuvoje per „LRytas TV“! Kurkime atliekų kultūrą kartu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.