Kaune neliko socialinio taksi – neįgaliems žmonėms teks suktis be jo

„Socialinis taksi“ – teikiantis pavėžėjimo paslaugas žmonėms su negalia, šiais metais kauniečių neaptarnaus. Nepaisant didėjančio paslaugų poreikio šiemet Kauno miesto savivaldybė finansavimo šioms neįgaliesiems skirtoms paslaugos nesuteikė, todėl paslaugos organizatoriai šiame mieste priversti stabdyti veiklą. Tuo tarpu kituose Lietuvos miestuose „Socialinio taksi“ ir toliau teiks paslaugas, paslaugų teikimas plėsis ir į kitus miestus.

Socialinės pavėžėjimo paslaugos organizatoriai Kaune stabdo veiklą.<br>„Socialinis taksi“ nuotr.
Socialinės pavėžėjimo paslaugos organizatoriai Kaune stabdo veiklą.<br>„Socialinis taksi“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2020, 12:12 PM

Paslaugos teikėjai – Nacionalinio socialinės integracijos instituto programos „Socialinis taksi“ atstovai apgailestauja dėl Kaune susiklosčiusios situacijos, kuri visų pirma smogs patiems pažeidžiamiausiems visuomenės nariams. Jau dabar įstaigos darbuotojų telefonai įkaitę nuo kauniečių skambučių, o pašto dėžutės užpildytos į neviltį puolusių klientų prašymais.

„Labai atsiprašome mylimų klientų ir nuostabių darbuotojų su kuriais šiemet teks atsisveikinti.“, – teigia Nacionalinio socialinės integracijos instituto programos „Socialinio taksi“ vadovė Solveiga Ratkevičiūtė.

„Gaila, jog sparčiai augant tokių paslaugų poreikiui savivaldybės požiūris regresuoja ir keičiasi jos prioritetai“, – apgailestauja ji.

Tai jau ne pirmas kartas, kai pavežėjimo paslaugas pažeidžiamiausioms grupėms teikianti institucija paliekama ant ledo. 2019 metais šalia nuolatinių „Socialinio taksi“ paslaugų Kaune, niekam nesutikus prisiimti atsakomybės, „Socialinio taksi“ pradėjo teikti ir papildomas vaikų vežimo bei palydėjimo į ugdymo centrus paslaugas paslaugas.

„Jų metu patyrėme didžiulį pinginį nuostolį, o štai 2020 metais pagrindinė „Socialinis taksi“ programa Kaune absoliučiai liko be finansavimo. Liūdniausia, jog mūsų teikiamų paslaugų poreikis kasmet sparčiai auga“, – pridūrė „Socialinio taksi“ vadovė Solveiga Ratkevičiūtė.

2019 metais „Socialinio taksi“ paslaugomis džiaugėsi net 8 Lietuvos miestai ir 3050 klientų – žmonių, turinčių negalią.

Augančiam klientų skaičiui ir poreikiams patenkinti, „Socialinis taksi“ įsigijo 3 naujus automobilius, pritaikytus asmenų su negalia transportui. 2020 metais savo paslaugas „Socialinio taksi“ ir toliau teiks Vilniaus mieste ir rajone, Klaipėdos mieste ir rajone, Panevėžyje, Zarasuose bei Visagine. jau visai netrukus startuos Ukmergėje ir Utenoje.

„Socialinis taksi“ nėra vien negalią turinčių žmonių vežimas – tai ir pagalba išeinant iš namų, daiktų nunešimas, įsodinimas, palyda ir viskas, kas užtikrina asmens, turinčio negalią, savarankiškumą ir nepriklausomybę.

Ši paslauga užtikrina efektyvų judėjimo negalią turinčių žmonių kelionių organizavimą į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas (darbą, įvairias organizacijas, ligoninę, universitetą, kiną, teatrą, parduotuvę, susitikimus). Didelis dėmesys skiriamas paslaugos kokybei, automobilio vairuotojai- asistentai apmokyti būtinosios pagalbos, bendravimo įgūdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.