Savo darbuotojams „Maxima“ ir toliau moka priedus už darbą karantino sąlygomis

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ jau antrą mėnesį iš eilės savo darbuotojams išmoka papildomus motyvacinius priedus už darbą karantino sąlygomis. Už balandžio mėnesį iš viso bus išmokėta daugiau nei 1,1 mln. eurų skatinamųjų premijų.

Papildomus priedus už darbą per karantiną „Maxima“ savo darbuotojams moka jau antrą mėnesį iš eilės.<br>„Maximos“ nuotr.
Papildomus priedus už darbą per karantiną „Maxima“ savo darbuotojams moka jau antrą mėnesį iš eilės.<br>„Maximos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2020, 10:40 AM

„Laikausi pozicijos, kad savo darbuotojams turime užtikrinti ne tik saugią darbo aplinką, bet ir papildomas motyvacines priemones už darbą šiuo sudėtingu ir įtemptu laikotarpiu. Su balandžio mėnesio darbo užmokesčiu išmokėsime papildomus priedus už šio mėnesio darbą karantino sąlygomis“, – sako „Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Darbuotojų motyvaciniai priedai už balandžio mėnesį sieks daugiau nei 1,1 mln. eurų. Iš jų beveik 0,6 mln. eurų yra papildomai priedai už darbą karantino sąlygomis. Pernai balandį „Maxima“ savo darbuotojams buvo skyrusi 0,7 mln. eurų skatinamųjų premijų.

Papildomus priedus už darbą per karantiną „Maxima“ savo darbuotojams moka jau antrą mėnesį iš eilės. Motyvaciniai priedai bus išmokami 9,4 tūkst. įvairių padalinių darbuotojams, didžioji dalis – 8,4 tūkst. – yra dirbantys parduotuvėse. Motyvaciniai priedai sudarys apie 16 proc. darbo užmokesčio. Administracijos vadovams priedai mokami nebus.

Balandžio mėnesį, palyginus su kovu, „Maximos“ parduotuvių darbuotojai faktiškai dirbo 14 proc. mažiau darbo laiko: pats mėnuo viena diena buvo trumpesnis, taip pat nedirbta Velykų sekmadienį bei visą balandį dėl karantino buvo sutrumpintas parduotuvių darbo laikas. Dirbantiems parduotuvėse mokamas valandinis darbo užmokestis ir nežiūrint ženkliai mažiau išdirbtų valandų, „Maximos“ darbuotojai dėl papildomų priedų gaus panašų darbo užmokestį kaip ir kovo mėnesį.

Tebesitęsiant karantinui, pasak „Maximos“ vadovės J. Bivainytės, pagrindiniu prioritetu išlieka darbuotojų bei klientų saugumas. Prekybos tinklo darbuotojai pusmečiui yra apdrausti specialiu draudimu nuo COVID-19 infekcijos. Apsaugos priemonių savo darbuotojams ir pirkėjams „Maxima“ yra atsigabenusi specialiais užsakomaisiais skrydžiais iš Kinijos bei turi pasirašiusi kontraktus ir nuolat papildo šių priemonių likučius.

Padidintam saugaus apsipirkimo „Maximos“ parduotuvėse palaikymui kas mėnesį papildomai yra skiriama apie 0,4 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?