Vokiečiai švelnina ribojimus sezoniniams darbininkams – reikia nuimti derlių

Vokietija nuo kitos savaitės švelnina atvykimo apribojimus sezoniniams ūkio darbininkams iš užsienio. Apribojimai buvo įvesti dėl naujojo koronaviruso pandemijos, bet padėtis šalyje laipsniškai stabilizuojasi.

Nuo birželio 16 d. iki gruodžio 31 d. sezoniniai darbininkai iš ES ir Šengeno zonos vėl galės laisvai įvažiuoti į Vokietiją sausuma ar oru, kad padėtų nuimti derlių.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Nuo birželio 16 d. iki gruodžio 31 d. sezoniniai darbininkai iš ES ir Šengeno zonos vėl galės laisvai įvažiuoti į Vokietiją sausuma ar oru, kad padėtų nuimti derlių.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2020, 4:50 PM, atnaujinta Jun 10, 2020, 4:54 PM

Vokietijos žemės ūkio ministrė Julia Kloeckner paskelbė, kad nuo birželio 16 d. iki gruodžio 31 d. sezoniniai darbininkai iš ES ir Šengeno zonos vėl galės laisvai įvažiuoti į Vokietiją sausuma ar oru, kad padėtų nuimti derlių.

„Iki metų pabaigos ūkininkai galės įdarbinti daugiau sezoninių darbuotojų iš užsienio“, – teigė J.Kloeckner, bet įspėjo, kad jie turės laikytis griežtų higienos reikalavimų.

„Tai vienintelis būdas dirbti atsakingai pandemijos metu. Visi esame suinteresuoti, kad ūkininkai galėtų toliau nuimti derlių ir sodinti“, – pridūrė ministrė.

Į Vokietiją įprastai kasmet atvyksta maždaug 300 tūkst. ūkio darbininkų iš užsienio, daugiausiai iš Lenkijos ir Rumunijos. Tačiau koronaviruso pandemijos įkarštyje kovo mėnesį Vokietijos vyriausybė uždarė sienas ir į šalį įleidžiamų sezoninių darbuotojų skaičių sumažino iki 80 tūkst.

Iki birželio pradžios į Vokietiją atvyko šiek tiek mažiau kaip 39 tūkst. sezoninių darbininkų.

Pagal naujas rekomendacijas, ūkių darbininkai turi laikytis mažiausiai 1,5 m atstumo vienas nuo kito ir dirbti mažomis grupelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.